U sklopu projekta ‘Kreativni kutak Krapina’

UZ DAN ŽENA: Izložba radova Branke Janžek sutra u Gradskoj knjižnici

Objavljeno: 07.03.2024. zagorjeinternational

Uz Dan žena, 8. ožujka, Gradska knjižnica Krapina organizira izložbu radova Branke Janžek u sklopu projekta ‘Kreativni kutak Krapina’ koji sada ulazi u drugu godinu provedbe.

– Osluškujući potrebe korisnika, uvidjelo se da u knjižnici postoji potreba za kutkom gdje bi krapinski kreativci izlagali svoje radove. Nakon odaslanog poziva došlo se do niza zainteresiranih sugrađana, kreativaca iz svih područja hobi umjetnosti. Ugostili smo do sada desetak izlagača koji heklaju, našivavaju, slikaju papirom, akrilom, žitaricama, pišu pjesme i grafički ilustriraju – ističu iz knjižnice.

Branka Janžek iz  Gornjeg Jesenja radila je kao učiteljica prirode i biologije u osnovnoj školi, a sada je u mirovini. Kao mlada zavoljela je ručni rad, heklanje, štrikanje, a najviše se zainteresirala za našivavanje na platno čime se aktivno bavi unazad petnaest godina. Najviše je zaokupljaju motivi cvijeća, voli i prirodu, šume, livade i vrtove. 

– Našivavanje me opušta, veoma mi je zanimljivo. To vam je dobar lijek protiv stresa – kaže Janžek.

Izložba je otvorena od 8. ožujka i može se razgledati u radnom vremenu knjižnice. Spomenutim projektom nastoji se aktivno uključivati korisnike u stvaranje sadržaja u knjižnici te promovirati domaće autore, umjetnike i stvaratelje rukotvorina.

Ako imate neki skriveni talent, možete se prijaviti za izlaganje na [email protected] ili u posudbenom odjelu knjižnice.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba