Osim poslodavca, na njegov rad su se žalili i korisnici, a utvrđeno je i da je sam potpisivao primatelje uz znak uručenja u ručnoj dostavnoj knjizi

Poštar Ante dobio otkaz jer nije uručio oko 1000 pošiljki 

Objavljeno: 04.03.2024. zagorjeinternational

Zbog toga što nije dostavljao pošiljke na vrijeme, poštar Ante dobio je otkaz, pa je uz potporu Hrvatskog sindikata pošte tužio tvrtku tražeći da ga vrati na posao jer, kako tvrdi, razloga za otkaz nije bilo. 

Ante je bio poštar za opću dostavu na području Zagreba i Zagrebačke županije, a otkaz je dobio u studenome jer je kontrolom njegovog radnog stola utvrđeno da nije uručio preko 400 pošiljki Zagrebačkog holdinga koje je morao uručiti u zadanom roku, piše Danica.hr. Uz to, nije dostavio niti međunarodne ocarinjene pošiljke u zadanom roku, a pošiljke koje je nosio na dostavu nađene su u motoru, otprilike 400 komada.

– Poštar je prekoračio rok uručenja za otprilike 1000 komada pošiljaka. U razdoblju od 24. rujna do 4. listopada očitao je svega četiri plinomjera, a od 15. rujna do 8. listopada od ukupno 356 mjernih mjesta očitao je svega 30 plinomjera, što je daleko ispod propisanog prosjeka – kaže poslodavac.

Osim poslodavca, na njegov su se rad žalili i korisnici navodeći da im pošiljke kasne te da ih ne dobivaju. Među njima je bila i M.V. koja je pisala prigovor, a utvrđeno je da je poštar Ante sam potpisao primateljicu uz znak uručenja u ručnoj dostavnoj knjizi.

HP je o svemu zatražila i očitovanje Radničkog vijeća, ali se o tome nikad nisu izjasnili.

Ante se pak žalio na zdravstvene probleme i preopterećenost poslom. Kaže kako je šest mjeseci bio na bolovanju, ali u Pošti ističu kako nemaju informacija o tome kakve zdravstvene probleme zapravo ima.

Sutkinja je nakon izvedenih dokaza prošli tjedan odbila poštarovu tužbu i zahtjev da ga se vrati na posao. Naložila je poštaru da bivšoj tvrtki plati 364 eura parničnih troškova. Presuda je nepravomoćna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba