Domaćin ovogodišnjeg 'Lidrana' za osnovne škole je OŠ Šemovec, a za srednje škole Elektrostrojarska škola Varaždin

Otvoren ‘Lidrano’ u Varaždinskoj županiji, prijavljeno je čak 300 natjecatelja

Objavljeno: 27.02.2024. zagorjeinternational

Čak tristotinjak učenika osnovnih i srednjih škola Varaždinske županije sudjeluje na Županijskoj smotri stvaralaštva ‘Lidrano’ 2024., koja je počela jučer okruglim stolovima za literarno i novinarsko stvaralaštvo, a nastavljena je danas dramsko-scenskim nastupima u Kulturnom centru Ivan Rabuzin u Novome Marofu.

Domaćin ovogodišnjeg ‘Lidrana’ za osnovne škole je OŠ Šemovec, a za srednje škole Elektrostrojarska škola Varaždin. Čast da svečano otvori Županijsku smotru za osnovne škole pripala je zamjenici župana Silviji Zagorec.

Mentori potiču učenike

– Naši učenici na ovoj tradicionalnoj smotri, na kojoj se njeguje hrvatski jezik i bogata jezična baština, imaju priliku pokazati svu svoju darovitost, bilo dramsko-scenskim nastupima ili kroz literarne i novinarske radove. Za svaku pohvalu je rad mentora koji potiču učenike u stvaralaštvu, svakodnevno prepoznaju njihovu nadarenost te vode brigu da se taj rad i trud promoviraju na najbolji način. U tome im Varaždinska županija daje svesrdnu podršku. Našim malim kreativcima želim da budu svoji, spontani i iskreni, da uspješno predstave svoju školu i da, prije svega, uživaju u nastupu. Čestitam domaćinima, OŠ Šemovec na čelu s ravnateljicom Marinom Hižak na odličnoj organizaciji – istaknula je zamjenica Silvija Zagorec.

Članovi Povjerenstva za dramsko-scenski izraz nisu imali nimalo lak zadatak, jer su se na pozornici novomarofskog centra predstavila 24 osnovnoškolca s pojedinačnim nastupima, a potom je uslijedilo 18 skupnih nastupa.

– S obzirom na to da na županijskom ‘Lidranu’ za osnovne škole u dva dana sudjeluje 230 učenika, možemo reći da postoji veliki interes i zalaganje učenika. Literarni i novinarski radovi, radijski ostvaraji i scenski nastupi su sve kvalitetniji, što možemo zahvaliti učiteljima i mentorima koji rade s učenicima i potiču ih na kreativnost te na ljubav prema hrvatskome jeziku – rekla je ravnateljica Osnovne škole Šemovec Marina Hižak.

Danas u 17 sati na pozornicu će izaći srednjoškolci, 33 učenika i 13 mentora iz šest srednjih škola.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba