Održan Europski kickboxing kup “Zagreb open 2024.“

Zagorski kickboxeri iz Zagreba se vratili sa zlatom, srebrom i tri bronce

Objavljeno: 19.02.2024. zagorjeinternational

Ovog je vikenda u Zagrebu, u zagrebačkoj Areni, održan ‘WAKO’ Europski kickboxing kup “Zagreb open 2024.“. U petak je, kao uvod u Europski kup, održan Međunarodni kickboxing kup “1. Zagreb open“ za natjecatelje-početnike u dobnim skupinama djece, mlađih i starijih kadeta u pointfightingu, light contactu i kick lightu. U subotu su se nakon svečanog otvaranja Europskog kupa, održavale borbe u tatami disciplini pointfighting za sve dobne skupine, a u nedjelju održane su tatami discipline light contact i kick light za sve dobne skupine. Ring discipline, full contact, low kick i K1 za juniore i seniore su trajale sva tri dana.

Iz KBK-a ‘Zmaj’ iz Bedekovčine natjecalo se sedam članova u sedam startova – u light contactu Kiara Bratković i Ognjen Ledinščak, a u kick lightu Marija Antoaneta Hranić, Iva Bingula, Nicol Papeš, Karlo Baša i Daniel Car. 

‘Zmajevi’ su osvojili dvije bronce, po jednu u light contactu za starije kadetkinje i drugu u kick lightu za starije kadetkinje. Brončana je u light contactu za starije kadetkinje do 65 kilograma bila Kiara Bratković, dok je u istoj disciplini, ali u kategoriji seniora do 69 kilograma, Ognjen Ledinščak bio peti. U kick lightu brončana je bila Iva Bingula u kategoriji starijih kadetkinja do +69 kilograma, a u istoj su disciplini nastupili i Nicol Papeš (starije kadetkinje do +65 kilograma) i završila na petom mjestu, Karlo Baša (stariji kadeti do +69 kilograma) i bio je deveti, Marija Antoaneta Hranić (juniorke do 55 kilograma) i bila je deveta i Daniel Car (seniori do 79 kilograma) i završio je deveti.

Iz začretskog Kickboxing kluba ‘Bušido’ sudjelovalo je pet natjecatelja u skupini kadeta početnika. U skupini mlađih kadetkinja do 27 kilograma u disciplini point fighting, Hana Mikulec je odnijela zlatnu medalju, u skupini starijih kadetkinja u disciplini point fighting do 65 kilograma Iris Buzuk osvaja brončanu, a u disciplini light contact osvaja srebrnu medalju. 

KBK Bušido

U subotu se u disciplini pointfighting natjecala i Antonela Cesarec iz Kickboxing kluba ‘Krapina’ u kategoriji juniorki do 55 kilograma. U kategoriji su sudjelovale 22 natjecateljice iz 10 država, a Antonela je uspjela pobijediti Njemicu u prvom kolu, no u drugom je izgubila od Austrijanke te u konačnici osvojila deveto mjesto.

KBK Krapina

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba