Nitko nije mogao pojasniti uzrok svađe, čak ni oni

Dečki su se napili i posvađali s autobusnom stanicom, kantom za smeće i kontejnerom

Objavljeno: 19.02.2024. zagorjeinternational

Ivan (20) i njegov maloljetni prijatelj (17) napili su se i u Stubičkoj ulici u Donjoj Bistri napravili scenu krajem kolovoza oko 21.30. Ivan je, navodi se u presudi, u organizmu imao 1,78 promila alkohola u organizmu i takav se popeo na nadstrešnicu autobusne postaje ZET-a te vikao ”Di ste, ajde, di ste, di si, di ste, di ste e, aj di si, di steee, dođi, ajde”, piše Danica.hr.

Potom se spustio s krova i nastavio vikati “Di ste, ajde di ste”. Nakon toga je iz metalnog kontejnera izvrnuo smeće i prevrnuo metalni držač za bicikle, a što je uznemirilo slučajne prolaznike.

U presudi se navodi da je remetio javni red i mir. 

Njegov prijatelj, 17-godišnjak, također je bio pijan i u organizmu mu je izmjereno 1,17 promila alkohola. On je pak pored autobusne postaje vikao ”Ti kurvo je*ana, je*o te Hajduk, je*o Split, a najviše purgeri”. Nakon toga je prevrnuo plastičnu kantu za smeće, čime je također uznemirio prolazeće građane koji su pozvali policiju, a Ivan je uhićen i zadržan.

I dok se on nije odazvao sudskim pozivima, njegov je prijatelj, u pratnji oca, dao iskaz i priznao da su on i Ivan te noći bili pijani.

– Bili smo u kafiću, gledali utakmicu i pili pa smo došli na stanicu jer je Ivan htio ići autobusom u Zagreb, ali mu je autobus pobjegao, a drugi smo čekali više od pola sata – svjedočio je maloljetnik. 

Nije mogao objasniti zašto su vikali na autobusnu nadstrešnicu te kontejner i kantu za smeće. 

Sutkinja je Ivana osudila na 300 eura i 20 eura troškova postupka. Od kazne mu se oduzima 80 eura jer je dva dana proveo u policijskom pritvoru. Maloljetnik je također proglašen krivim, ali umjesto kazne dobio je sudski ukor.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba