Premijer Plenković komentirao današnji prosvjed:

“Poruke su bile vulgarne, plod Milanovićeva divljaštva. Sad svaka šuša misli da može svakoga vrijeđati” 

Objavljeno: 17.02.2024. zagorjeinternational

O današnjem prosvjedu na Markovom trgu oglasio se iz Rijeke i premijer Andrej Plenković. ‘Skup radikalne ljevice’, nazvao je Plenković prosvjed.

– Hrvatska je demokratska i slobodna zemlja u kojoj svatko može raditi u okviru zakona ono što želi. Način kako ja to mogu doživjeti, ovo je skup radikalne ljevice koji su već osam godina u oporbi. Poruke su očito bile opet vulgarne koje su plod Milanovićeva divljaštva. Sada baš svaka šuša misli da može svakoga vrijeđati. I ovaj današnji lijevi politički skup je pokazao kako imamo dvije političke Hrvatske, jedna koja radi i gradi koja se rano diže da bi zaštitila nacionalne interesa i vodila principijelnu nacionalnu politiku – izjavio je Plenković, piše Večernji list.

Dodao je da su ‘isti ti ljudi koji su pozivali na Markov trg’, bili oni koji su se protivili Zakonu o hrvatskom jeziku i podršci Ukrajini. 

– Svi ovi, osim Socijaldemokrata, bili su za Putina, a ne za Ukrajinu. Nisu htjeli pomoći prijateljskom ukrajinskom narodu – dodao je.

Isto tako, premijer je rekao kako može razumjeti prosvjed, ali i da treba staviti činjenice na stol. Dodao je i kako će izbori biti u roku.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba