Odlukom gradonačelnika Šimunića

Grad Oroslavje daje 50.000 eura za rad svojih vrijednih udruga 

Objavljeno: 14.02.2024. zagorjeinternational

Oroslavski gradonačelnik Viktor Šimunić raspisao je javni natječaj za prijavu projekata i institucionalnu podršku udrugama za 2024. godinu iz gradskog proračuna. Grad ovom prilikom poziva udruge koje su programski usmjerene na rad u području kulture, socijalne skrbi, zaštite okoliša, poljoprivrede i sporta da se prijave za financijsku podršku projektima ili programima koji doprinose razvoju kapaciteta udruga u kulturi, socijalnoj skrbi, zaštiti okoliša, poljoprivrede i sporta.

Na javni natječaj mogu se javiti organizacije civilnog društva su upisane u Registar udruga i imaju sjedište na području grada. 

Prioritetna područja

Prijaviti se mogu programi/projekti vezani uz pet prioritetnih područja. Prvo obuhvaća programe/projekte vezane uz očuvanje tradicijskih običaja i kulture, rad organizacija civilnog društva na području književne, glazbene, filmske, plesne, folklorne, likovne i dramske umjetnosti, kulturne manifestacije i očuvanje kulturnih i prirodnih dobara. Drugo područje obuhvaća programe/projekte vezane uz zaštitu i očuvanje tla, zraka i vode na lokalnoj razini, održavanje stručnih tribina na temu zaštite okoliša, gospodarenja otpadom i održivog razvoja, edukaciju javnosti i promociju postupaka oporabe, recikliranja, kompostiranja i odvojenog prikupljanja otpada te zaštitu kućnih ljubimaca.

Treće prioritetno područje obuhvaća programe/projekte vezane uz organiziranje aktivnosti usmjerenih na unapređenje kvalitete života osoba treće životne dobi, jačanje roditeljskih kompetencija kroz provedbe aktivnosti za podršku roditeljstvu i razvoj socijalnih vještina, promicanje zdravog načina života i zaštite zdravlja i rad s djecom i mladima. Četvrto područje obuhvaća organiziranje aktivnosti koje su korisne za psihofizičko zdravlje djece, mladeži i

ostalih građana te poticanje fizičke aktivnosti i boravak u prirodi, a peto prioritetno područje vezano je uz unapređenje poljoprivredne proizvodnje, prerade i trženja poljoprivrednih proizvoda kroz stjecanje novih znanja. 

Prijave 

Ukupna planirana sredstva su 22.000 eura za prvo prioritetno područje, 2700 eura za drugo prioritetno područje, 18.000 eura za treće, 6000 eura za četvrto te 1400 eura za peto prioritetno područje. Sveukupno, podijelit će se 50.100 eura.

Rok za podnošenje prijedloga je 8. ožujka, a prijave se dostavljaju osobno ili poštom na adresu Grada, Oro trg 1, 49243 Oroslavje, s naznakom “Prijave na javni natječaj za udruge – ne otvaraj”. Više informacija i obrasce za prijavu potražite na stranicama Grada

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba