Društveni dom u Loboru sve je bliže novom izgledu

Općini za V. fazu obnove odobreno 30.000 eura

Objavljeno: 13.02.2024. zagorjeinternational

Ministarstvo kulture i medija je i ove godine u okviru Javnog poziva, Općini Lobor dodijelilo značajna financijska sredstva za uređenje Društvenom doma u centru mjesta. Projekt njegove obnove provodi se u fazama prema financiranju, a za V. fazu projekta sada je odobreno 30.000 eura. 

Kako je rekla načelnica Ljubica Jembrih, u prve četiri faze uređivala se unutrašnjost, pri čemu je uređena pozornica, omogućen je pristup osobama s invaliditetom te su obnovljeni kompletna rasvjeta i razglas, odnosno nabavljena je nova multimedijalna oprema. 

– Dobivenim sredstvima za IV. fazu projekta promijenjena su glavna ulazna vrata, kao i vrata unutar Društvenog doma. U V. fazi uredit ćemo glavnu, središnju salu za sva društvena događanja. Slijedi krečenje, promjena rasvjete i montaža klima uređaja te ćemo stari namještaj u potpunosti zamijeniti novim, a obnovu ćemo završiti vanjskom fasadnom omotnicom i promjenom fasade na Domu – rekla je načelnica Jembrih.

Kako dodaje, Društveni dom mjesto je na kojem se tijekom godine održavanju razna društvena i kulturna događanja, stoga je cilj obnove udrugama i mještanima koji ga koriste pružiti što ljepši i ugodniji ambijent, ali i funkcionalan prostor. 

– Realizacijom svih faza projekata Dom će zasjati u potpuno novom ruhu te postati ugodno mjesto koje će upotpuniti smijeh, zabava i druženje mještana i cjelokupne zajednice – zaključila je Jembrih.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba