Tužna vijest iz Rijeke

U teškoj nesreći u Rijeci poginuo nekadašnji hrvatski olimpijac

Objavljeno: 10.02.2024. zagorjeinternational

Bivši hrvatski olimpijac Antonio Rački poginuo je u sinoćnjoj stravičnoj nesreći u tunelu Pećine u Rijeci, doznaje Novi list.

Rački je bio sudionik Zimskih olimpijskih igara u norveškom Lillehammeru 1994. i japanskom Naganu četiri godine kasnije. U Lillehammeru je nastupio sa samo 18 godina, i to u maratonu u skijaškom trčanju, kombinaciji, 10 kilometara klasično i 30 kilometara slobodno.

Detalji nesreće

Podsjetimo, sinoć su u nesreći u riječkom tunelu Pećine poginule dvije osobe. Došlo je do sudara osobnog i teretnog vozila riječkih registracijskih oznaka. Teško su ozlijeđena i obojica vozača, dok je preživjeli putnik iz automobila zadobio lakše ozljede.

U jednom trenutku u nepreglednom zavoju vozač automobila izgubio je nadzor nad vozilom i prešao na lijevu stranu kolnika te se izravno sudario s teretnim vozilom iz suprotnog smjera, kojim je upravljao 62-godišnjak.

Od siline udarca automobil se zarotirao na kolniku i pritom su trojica putnika ispala iz vozila. Dvojica muškaraca u dobi od 19 i 50 godina (Rački) preminula su na mjestu događaja, dok su vozač i treći putnik ozlijeđeni.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba