KAKAV USPJEH! Mladi Krapinčan Dominik Pažameta (17) jedan od sedam finalista natjecanja HGU-a za najboljeg mladog instrumentalista u zemlji

MATEMATIČAR, VIRTUOZ NA KLAVIJATURAMA: S Gibonnijeve ‘Dvije duše’ oduševio publiku

Objavljeno: 10.02.2024. MPresecki

Dominik Pažameta iz Krapine ovog je tjedna ostvario izvrstan nastup kao jedan od sedam finalista natjecanja Hrvatske glazbene unije ‘Status Juniori 2024. – nagrada za najboljeg mladog instrumentalista’, održanog u prostorijama Kinoteke u Zagrebu.

Dominik ima 17 godina i svira klavijature, a u finalu je odsvirao poznatu Gibonnijevu skladbu ‘Dvije duše’ i njome oduševio publiku.

Sviranje s najboljima

Prolaskom u finale HGU-a, ovaj 17-godišnjak ostvario je svoje želje da svira s najboljim hrvatskim instrumentalistima te tako pokaže cijeli spektar svog znanja i vještina na klavijaturama. Svirao je s instrumentalistima A strane i The Voicea: Nikša Bratoš (gitara), Miroslav Lesić (gitara), Alen Svetopetrić (bas gitara), Marko Lazarić (bubnjevi) te Ivica Premelč (saksofon).

– U finalu sam upoznao izrazito talentirane glazbenike s kojima ću ostati u kontaktu, a nije isključena niti buduća glazbena suradnja. Osim toga, zahvalan sam prijateljima zbog njihova dolaska u Zagreb kako bi me bodrili, svojim mentorima te svima ostalima koji su me došli podržati – rekao nam je Dominik.

On se sviranjem bavi još od trećeg razreda osnovne škole, kada je upisao smjer klavir u Osnovnoj glazbenoj školi pri OŠ Augusta Cesarca u Krapini. Prvi put se značajno istaknuo 2019. na natjecanju u Novom Marofu ‘Mladi Padovec’ osvojivši drugu nagradu u kategoriji klavira.

Od prošle godine Dominik je polaznik programa ‘Škole rocka i moderne glazbe’ u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Krapina, uz mentore Kristijana Sinkovića, Tomislava Presečkog, Karla Kukovačeca i Andreje Vidović.

Dodatna motivacija

– Prolazak u finale ovog natjecanja za mene je ogroman uspjeh, što će me svakako dodatno motivirati u daljnjem glazbenom usavršavanju – kazao nam je ovaj odličan učenik Prirodoslovno – matematičke gimnazije u Krapini, kojem je nakon završetka gimnazije želja upisati Fakultet elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, budući da ga najviše zanimaju matematika, fizika i informatika. Dominik se glazbom, kao i do sada, planira baviti u svoje slobodno vrijeme, kao nekom vrstom hobija.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba