"Istina, te noći vraćao sam se kući iz izlaska..."

Mrtav pijan završio s autom u ogradi: “Ma popio sam oko tri pića previše, bankina me zanijela”

Objavljeno: 10.02.2024. zagorjeinternational

Luka (20) proglašen je krivim i osuđen jer je mortus pijan skrivio prometnu nesreću. Prema ovotjednoj presudi, on je lani u travnju u Ključu kod Novog Marofa upravljao osobnim automobilom Ulicom Viktora Čolje, iz smjera Oštrica u smjeru Možđenca.

Luka je u jednom trenu sletio udesno van ceste na meki teren, nakon čega je prednjim desnim dijelom automobila naletio na metalnu žičanu ogradu kuće. Nije bilo ozlijeđenih osoba, već je nastupila materijalna šteta, naglasila je sutkinja. Policija je vrlo brzo stigla na mjesto nesreće i ponudila Luki alkometar. Napuhao je čak 2,69 promila, piše Danica.

– Istina, te noći vraćao sam se kući iz noćnog izlaska. Mislim da sam popio jedno do tri pića previše pa me je bankina zanijela i autom sam udario u ogradu. Platio sam štetu na ogradi i štetu na autu – branio se mladić na sudu.

Naveo je kako mu je žao zbog svega, ali sutkinja mu baš i nije povjerovala jer je istaknula kako je kao otegotnu okolnost sud uzeo višestruku osuđivanost okrivljenika za prometne prekršaje, a napose za vožnju pod utjecajem alkohola. Mora platiti 1500 eura kazne i 30 eura troškova postupka. Dobio je i šestomjesečnu zabranu vožnje. Presuda je nepravomoćna i Luka se na nju može žaliti.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba