Povodom nadolazećeg Svjetskog dana bolesnika

LIJEPA GESTA! Caritas Zagrebačke nadbiskupije predao vrijednu donaciju OB Zabok 

Objavljeno: 08.02.2024. zagorjeinternational

Povodom Svjetskog dana bolesnika, Caritas Zagrebačke nadbiskupije predao je donaciju Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana te je za tridesetak korisnika Usluge “Pomoć u kući” pripremio prigodne poklon-pakete, za koje je besplatnu uslugu dostave obavila tvrtka ‘Glovo’.

– Donaciju pamučnih majica, pelena te higijenskih potrepština u ime zagrebačkog Caritasa predala je 7. veljače u Zaboku voditeljica Sektora karitativnog rada Elza Parlov u pratnji dvoje zaposlenika, a na njoj je srdačno zahvalio ravnatelj Bolnice Tihomir Vančina – izvijestili su iz Caritasa Zagrebačke nadbiskupije na svojim društvenim mrežama.

Prilikom primopredaje, voditeljica Parlov prenijela je pozdrave ravnateljice Caritasa Jelene Lončar te naglasila povod ove donacije – Svjetski dan bolesnika – istaknuvši posebice dio prigodne poruke pape Franje u kojoj on potiče da se liječenje ne smije svesti na ‘samo zdravstvene usluge’, već mora biti popraćeno ‘terapijskim savezom’ između liječnika, pacijenta i člana obitelji.

Nakon primopredaje donacije, goste iz Zagreba i predstavnike Caritasa Župe sv. Jelene Križarice u Zaboku – voditelja Marka Bilića i njegova zamjenika Zdravka Novoselca – ugostili su pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Danica Horvat i magistra sestrinstva u jedinici za kvalitetu zdravstvene skrbi Ivanka Tomek. Nakon razgovora tijekom kojeg su razmijenili iskustava u radu, gosti su posjetili i Odjel za pedijatriju zabočke bolnice.

Facebook/Caritas Zagrebačke nadbiskupije

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba