Uz takvog 'prijatelja', neprijatelji mu ni ne trebaju

Vozač (47) motorom sletio s ceste pa otišao u bolnicu. Suvozača (60) ostavio u grabi

Objavljeno: 06.02.2024. zagorjeinternational

Bez položenog vozačkog ispita, 47-godišnjak je jučer oko 19 sati neregistriranim i neosiguranim motociklom sletio s ceste u Tounju, udario u dva stabla, pritom teško ozlijedivši sebe i 60-godišnjaka kojega je pritom vozio. Potom je otišao pješice s mjesta događaja i zatražio liječničku pomoć, za sebe, ne i za prijatelja kojega je ostavio u grabi, piše Jutarnji list

– Zbog neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad motociklom i sletio van kolnika u udolinu, gdje je prethodno udario u dva stabla. Nakon prometne nesreće udaljio se pješice s mjesta događaja i zatražio pomoć u bolničkoj ustanovi, a da nije pružio pomoć 60-godišnjem putniku na motociklu niti obavijestio hitnu medicinsku pomoć. U prometnoj nesreći vozač i putnik su teško ozlijeđeni – javili su jutros iz policije. 

Do dolaska policijskih službenika, navode, vozač motocikla se udaljio iz zdravstvene ustanove u kojoj mu je pružena liječnička pomoć. No, ubrzo su ga pronašli te će ga kazneno prijaviti. 

– Bit će podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu i nepružanja pomoći ozlijeđenom putniku kao i optužni prijedlog nadležnom općinskom sudu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama – kažu u policiji. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba