Međimurski fašnik ove godine puni 60 godina. Domaćini spremaju pravu feštu

Tri povorke kroz tri dana, ‘Fašnički plesnjak’, tamburaši, DJ, fešta ‘Med maskama’… Svi ovog vikenda u Čakovec

Objavljeno: 06.02.2024. zagorjeinternational

Pregršt tradicije, mašte, smijeha i veselja pravi su sastojci za stvaranje odlične priče. Naravno, znaju to i Međimurci koji vas ovog vikenda pozivaju na pravi ‘Međimurski fašnik’ s dugogodišnjom tradicijom. 

Direktor Turističke zajednice Grada Čakovca Filip Horvat istaknuo je da je ovo veliki jubilej jer, osim što će se ‘Tradicijski fašnik’ održati 60. puta u organizaciji Turističke zajednice, ovo je ujedno i 60. godina rada TZ Grada Čakovca. 

– ‘Tradicijski fašnik’ u Čakovcu postao je naš dobro poznati brend, a tome u prilog ide i broj prijavljenih za same povorke. Imamo 27 grupa koje su se prijavile ove godine, odnosno, preko 670 pojedinačnih maski. Od tog broja, gotovo 40 posto su tradicijske maske s područja Međimurja, Slovenije, ali i ostatka regije. Zainteresiranih svakako ima – istaknuo je Horvat te dodao da će glavna povorka biti u nedjelju, a potom je podsjetio i na ‘Dječji fašnik’ koji starta u subotu ujutro:

– Moramo pohvaliti rad svih vrtićkih skupina ovdje u Čakovcu i jako dobru suradnju s Vrtićem koji je sve organizirao. Sve vrtićke skupine su se uključile i tu se zaista radi o lijepoj povorci koja nas svake godine iznenadi i kojoj se uvijek veselimo. Također, prije toga, u petak nam je i povorka jasličke skupine koja će prošetati od Uprave Grada do trga, a povorku čine naši najmlađi sugrađani pod maskama – poručio je. 

Za sve uključene pripremljene su ukusne krafne, a nakon povorka u subotu i nedjelju, na redu je prava fešta za sve. Ima i noviteta.

– Prošle smo godine uveli ‘Ples pod maskama’ koji će se ovaj puta održati u subotu u 22 sata u grijanom šatoru, a trajat će do 1 u noći. Nastupa nam Tamburaški sastav ‘Od srca do srca’ uz DJ-a, a uz sve to, imat ćemo i jednu umjetničku instalaciju u centru grada, odnosno, tamo će biti izložene umjetničke slike s Fašnika proteklih godina. Dođite svi i pridružite nam se u što većem broju – pozvao je direktor Horvat.

Za sve koji će se ovog vikenda uputiti u Čakovec, da ponovimo: povorka jasličke skupine održat će se u petak u 16 sati, ‘Dječji fašnik’ na rasporedu je u subotu u 16 sati, a u 22 sati slijedi ‘Fašnički plesnjak’. ’Tradicijski fašnik’ održat će se u nedjelju u 15 sati nakon čega također slijedi odlična zabava uz Tamburaški sastav ‘Podrumari’. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba