Hrvatska nogometna reprezentacija u lovu na još jednu medalju – ovaj put na Europskom prvenstvu u malom nogometu za svećenike u Albaniji

IZBORNIK VLČ. ŽINIĆ: Mi jesmo prvo svećenici, onda smo nogometaši, ali svi su spremni i voljni pokazati umijeće na terenu

Objavljeno: 06.02.2024. zagorjeinternational

Europsko prvenstvo katoličkih svećenika u malom nogometu, na kojem sudjeluje i Hrvatska nogometna reprezentacija svećenika, počelo je jučer u Skadru u Albaniji, piše Prigorski list

Prvenstvo je u razgovoru za Hrvatski katolički radio najavio izbornik hrvatske reprezentacije vlč. Krešimir Žinić. 

Na 16. Europskom prvenstvu sudjeluje 17 reprezentacija. Natjecanje započinju raspoređene u pet skupina. Hrvatski svećenici natječu se u trećoj skupini s domaćinom Albanijom i Slovenijom. 

Hrvatsku reprezentaciju čine trinaestorica svećenika iz gotovo svih krajeva Lijepe Naše.  

– Svi su spremni i voljni pokazati svoje nogometno znanje i umijeće na terenu i postići što bolji rezultat – rekao je izbornik vlč. Žinić. 

Prvenstvo će početi zajedničkim slavljem mise. Igrači će i svakoga dana tijekom natjecanja slaviti mise koje većinom predslave biskupi.  

– Mi jesmo prvo svećenici, onda smo nogometaši. Nismo nogometaši pa onda usput svećenici, tako da se i na ovim našim susretima to svećeničko ozračje i ono što mi kao svećenici predstavljamo vidi – rekao je vlč. Žinić. 

Kako su se na takvim susretima razvila poznanstva, svećenici tom prilikom također razmijene svoje pastoralna iskustva te razgovaraju o prilikama u pojedinim državama. 

Hrvatska nogometna reprezentacija svećenika dosad je osvojila brojne medalje. Izbornik Žinić ustvrdio je da su se za predstojeće prvenstvo dobro pripremili i uigrali. Dodao je da im je i ždrijebanje bilo naklonio pa u prvom dijelu neće igrati protiv favorita, nego igrački slabijih reprezentacija. Stoga je kao cilj istaknuo ulazak u polufinale i borbu za novu medalju, pa što “dragi Bog da“. 

Završnica prvenstva na rasporedu je u četvrtak 8. veljače poslijepodne. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba