Ministarstvo konačno dalo zeleno svjetlo

NA RADOST SVIH, POSEBICE ĐAKA I SPORTAŠA: U Stubakima se dograđuje škola i gradi sportska dvorana 

Objavljeno: 03.02.2024. zagorjeinternational

Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta potpisalo je jučer suglasnost za projekt izgradnje školske dvorane i dogradnje škole u Stubičkim Toplicama. Investicija vrijedna više od 5,5 milijuna eura bit će financirana sredstvima Nacionalnog plana za oporavak i otpornost u visini od oko 80 posto.

Lijepe je vijesti objavio načelnik Josip Beljak.

– Jučer nam je stigla toliko iščekivana potpisana suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja za projekt izgradnje školske dvorane i dogradnje škole. I to među prvima u Hrvatskoj. Dogradnjom škole osigurat će se uvjeti za jednosmjensku nastavu, produženi boravak, cjelodnevnu nastavu te po potrebi i za ostale programe, a izgradnjom školske dvorane na radost sve djece, konačno će biti osigurani adekvatni uvjeti za odvijanje nastave tjelesnog odgoja – istaknuo je Beljak te dodao da će sportski klubovi sada konačno dobiti svoj dom i neće više morati biti podstanari po domovima i tvorničkim halama.

Uz to, prostor za rekreaciju bit će na raspolaganju i vrtićancima, ali i svim ljudima bez obzira na dob.

– Kakav lijepi poklon za 15. godišnjicu naše škole! Kada na ovih 5,5 milijuna eura pribrojimo i više od 17 milijuna koliko je odobreno našoj Specijalnoj bolnici, dolazimo do brojke (u kunama, radi boljeg osjećaja) od preko 170 milijuna ulaganja u našu općinu u sljedećih godinu-dvije dana što je daleko najveće ulaganje u povijesti! Kakav prekrasan početak godine – ističe načelnik.

Ipak, dodaje da u Općini ovdje neće stati jer projekata ima još – što općinskih što privatnih, što gotovih, što u pripremi. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba