Sve se dogodilo prije točno 10 godina, a liječnik hitne prisjetio se da je toga dana bilo ukupno 14 lomova

Branka na neočišćenom nogostupu pala i slomila nogu. Grad joj mora isplatiti 24.500 eura

Objavljeno: 01.02.2024. zagorjeinternational

Branka je prije točno 10 godina, 31. siječnja, oko 8 sati ujutro u Supilovoj ulici u Varaždinu pala i slomila nogu na neočišćenom nogostupu, a jučer, točno 10 godina nakon pada, donesena je presuda po kojoj joj Grad mora isplatiti 24.500 eura zbog teške ozljede. 

Kao pješakinja je tog jutra pala na od snijega neočišćenom nogostupu, a u tužbi protiv Grada navela je kako je u toj nezgodi “tjelesno i duševno stradala i zadobila prijelom desne potkoljenice”, piše Danica.hr.

Sudsko-medicinski vještak utvrdio je kako je “zadobila spiralni prijelom donjeg dijela desne koljenične kosti i poprečni prijelom maleola lisne kosti uz pomak ulomaka jer je pala na nogostupu na ledu”. Liječnik hitne prisjetio se kako je tog jutra padala ledena kiša pa je bilo čak 14 lomova.

Nadalje, nakon mjesec dana kod gospođe je nastala duboka venska tromboza desne noge zbog čega je bila hospitalizirana te je završila na dugotrajnoj terapiji lijekovima. Nakon što je prijelom zarastao, odstranjen joj je osteosintetski materijal iz noge, no tada je došlo do infekcije operativne rane, a rana je uz terapiju antibioticima zarastala dva mjeseca.

Prema tome, medicinski vještak naveo je u nalazu kako je “zbog zadobivenih ozljeda kod tužiteljice došlo do povrede tjelesnog i duševnog zdravlja“.

Dosuđeno joj je 14.500 eura odštete te 10.000 eura troškova postupka. Presuda je nepravomoćna i Grad Varaždin se na nju može žaliti.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba