Njegovo bogatstvo poraslo je za 23,6 milijarde dolara i doseglo 207,8 milijardi dolara

Francuz prestigao Elona Muska i postao najbogatiji čovjek na svijetu

Objavljeno: 31.01.2024. zagorjeinternational

Bernard Arnault, milijarder i šef globalnog konglomerata luksuznih brendova Moët Hennessy – Louis Vuitton (LVMH) prestigao je Elona Muska i postao najbogatiji čovjek svijeta, prenosi Forbes.

Bogatstvo Arnaulta i njegove obitelji poraslo je u petak za 23,6 milijardi dolara i doseglo 207,8 milijardi dolara, nadmašivši tako bogatstvo direktora Tesle Elona Muska od 204,5 milijarde dolara, pokazuje Forbesova rang lista koja se mijenja u stvarnom vremenu.

Veliki uzlet dionica LVMH-a

Vrijednost Muskove tvrtke Tesla u četvrtak je na burzi pala za 13 posto, zbog čega je Musk izgubio preko 18 milijardi dolara. Istovremeno, dionice LVMH-a zabilježile su veliki uzlet, vrijednost im je porasla za preko 13 posto do 11 ujutro, izazvana snažnom prodajom. Tržišna kapitalizacija LVMH-a u petak je dosegla 388,8 milijardi dolara, dok Tesla na burzi vrijedi 586,14 milijardi dolara.

LVMH je 2021. kupio Tiffany & Co. za gotovo 16 milijardi dolara, a to se smatra najvećom akvizicijom nekog luksuznog brenda u povijesti. Arnaultovo dioničarsko društvo Agache podržava VC tvrtku Aglaé Ventures koja, kako izvještava Forbes, investira u biznise kao što su Netflix i ByteDance, matična tvrtka TikToka.

Arnault ima petero djece, a svi rade u LVMH-u. Nedavno je dvojicu svojih sinova imenovao u odbor konglomerata, gdje već sjede drugo dvoje djece, a sve u želji da osigura dugoročnu kontrolu obitelji nad svojim poslovnim carstvom.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba