Franjo i Kruno napali su policajce Marija i Filipa, prilikom čega je Kruno jednom policajcu poderao službenu odoru

Otac i sin srušili policajca na pod i otrgnuli mu natpis ‘Policija’ s jakne

Objavljeno: 29.01.2024. zagorjeinternational

Otac i sin proglašeni su krivima i osuđeni jer su u obiteljskoj kući srušili policajca na pod te mu otkinuli natpis ‘Policija’ sa službene odore.

Prema presudi, sve se dogodilo u lipnju prošle godine oko 22 sata u obiteljskoj kući u mjestu u okolici Nove Gradiške. Policajci Mario i Filip stigli su te noći u njihovu kuću zbog dojave susjeda da remete javni red i mir, piše Danica.

Detaljno je opisano kako je došlo do napada

– Nakon što je policijski službenik Mario došao u njihovu obiteljsku kuću, Franjo (67) i Kruno (38) prišli su mu i rukama ga počeli hvatati za vrat, ruke i odoru, a nakon što je izdao upozorenje da prestanu s takvim ponašanjem, nastavili su uz još jači intenzitet napada. Uslijed toga su svi zajedno pali na tlo, kojom prilikom je Kruno (38) policijskom službeniku poderao službenu odoru u vidu otkidanja natpisa ‘Policija’, nakon čega ih je policajac uz pomoć kolege primjenom sredstava prisile uspio svladati – navodi se u presudi.

Time su Franjo i Kruno počinili kazneno djelo napada na službenu osobu, a prvooptuženi Franjo i kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja oružja jer su mu u kući našli nelegalnu pušku s dosta streljiva. Franjo je dobio deset mjeseci uvjetnog zatvora, a Kruno šest mjeseci uvjetno. Presuda donesena ovih dana je nepravomoćna i otac i sin se na nju mogu žaliti.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba