Prvi put napuhao 2,45, a drugi 2,58 promila

IZVUKAO SE: Goran dvaput vozio auto mrtav pijan, asud ga pravomoćno oslobodio

Objavljeno: 28.01.2024. zagorjeinternational

Goran je zatečen kako dvaput upravlja neregistriranim automobilom potpuno pijan. Sud je u oba slučaja odbio optužbe protiv njega, prenosi Danica.

2,58 promila


Prvi se put to dogodilo još u listopadu 2018. godine u 19:15 sati u mjestu Čajkovci kad je “u prometu na cesti upravljao automobilom Ford Fiesta bez registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 2,45 promila“.

Potom je, prema optužnom prijedlogu policije, i u ožujku 2019. godine zatečen kako “u 13:30 sati u mjestu Bukovlje, Ul. Josipa Kozarca, upravlja neregistriranim Audijem i pod utjecajem alkohola od 2,58 promila“.

Goran je 52-godišnjak iz Bilja. Suci u Slavonskom Brodu ovih su dana protiv njega morali odbaciti sve optužbe jer je nastupila apsolutna zastara prekršajnog progona. Kako je uopće bilo moguće da u pet godina suci nisu riješili ove jednostavne slučajeve – ostaje nepoznanica.

Kazna skoro 700 eura

Inače, za sve prekršaje za koje je uz novčanu kaznu predviđena i kazna zatvora (a to je ovaj slučaj), zastara prekršajnog progona nastupa u roku četiri godine od dana počinjenja prekršaja. isti je zastarni rok za sve prekršaje za koje je vozačima propisana kazna veća od 663,61 euro.

S druge strane, zastarni rok je tri godine kad je riječ o prekršaju za koje je policija obavezna izdati prekršajni nalog. Odnosno, ako je zakonom predviđena kazna manja od 663,61 euro.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba