MARIJA BISTRICA: Dogradnja Dječjeg vrtića ‘Pušlek’ kreće čim to dozvole vremenski uvjeti

PROJEKT OD 847.000 EURA: “Gradimo tri paviljona za još 75 djece. To bi trebalo biti dostatno za duži period”

Objavljeno: 24.01.2024. zagorjeinternational

U Općinskoj vijećnici Marije Bistrice u utorak je održano potpisivanje Ugovora o dogradnji Dječjeg vrtića ‘Pušlek’ Marija Bistrica. U prisustvu ravnateljice vrtića Jadranke Pezić, ugovor su potpisali načelnik Marije Bistrice Josip Milički i upravitelj ‘Kuna-gora zanatske zadruge’ iz Pregrade Julije Fišter, ispred izvođača radova, piše Radio Marija Bistrica.

Dječji vrtić ‘Pušlek’ djeluje na dvije lokacije – stari vrtić u Zagrebačkoj ulici i novi na bistričkoj obilaznici – i trenutno ga pohađa 164 djece. Iako je to veliko povećanje u odnosu na vrijeme prije izgradnje novog vrtića, pokazalo se da je zainteresiranost još veća, pa postoji potreba za dogradnjom. Dogradit će se još tri paviljona, za ukupno 75 djece.  

– Vrijednost projekta je 847.000 eura, od čega je više od polovice financirano preko Natječaja Ministarstva znanosti i obrazovanja – rekao je načelnik Milički za Radio Marija Bistrica.

– Kako se trenutno po drugim vrtićima nalazi 35 djece, a ovom dogradnjom kapaciteti se proširuju za njih još 75, to bi trebalo biti dostatno i za sljedeći duži period. Čim se stvore vremenski uvjeti krećemo u proširenje vrtića – dodao je Milički i izrazio zadovoljstvo što je za izvođenje radova odabrana domaća tvrtka, koja je bila u okviru procijenjene vrijednosti radova.  

 Zadovoljstvo nije krila ni ravnateljica vrtića Jadranka Pezić.

– Mi iz vrtića se jako radujemo dogradnji, jer svake godine lista čekanja je velika, pa je tako na zadnjoj bilo 35-ero neupisane djece i to najvećim dijelom jasličke dobi. Radujemo se i novom zapošljavanju, kako odgojitelja, tako i pomoćnog osoblja, i naravno radujemo se i zbog roditelja i djece koja će ostvariti pravo na upis u Dječji vrtić i nadamo se tome čim prije – rekla je ravnateljica.

Ukupna vrijednost projekta je 847.237,43 eura, a kroz Nacionalni plan otpornosti i oporavka, preko Natječaja Ministarstva znanosti i obrazovanja osigurana su bespovratna sredstva u iznosu od 487,358,15 eura.  

Ostatak će financirati Općina iz vlastitih sredstava, putem kreditnog zaduženja. Rok za završetak je 12 mjeseci, a počinje teći najkasnije 45 dana od potpisivanja ugovora. No, kako je istaknuto načelnik, radovi će početi i prije, čim se stvore povoljniji vremenski uvjeti.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba