Inače, ovo je kazna ispod propisane od 1590 eura ili 70 dana zatvora

Otac (43) tjelesno kažnjavao svoju maloljetnu djecu pa je njega sud kaznio sa 600 eura

Objavljeno: 24.01.2024. zagorjeinternational

Otac (43) je proglašen krivim i osuđen jer je udario svoju malodobnu djecu u obiteljskoj kući tijekom svađe, piše Danica.

Prema presudi, sve se dogodilo lani u listopadu na području Slavonskog Broda. Otac je osuđen jer je tjelesno kažnjavao svoju djecu staru 11 i 16 godina.

Jedno je dijete, “koristeći neadekvatne odgojne metode prvo odgurnuo rukom, a potom mu zadao udarac u predjelu prsa i glave, a drugome djetetu zadao udarac u predjelu noge, što je kod djece izazvalo strah i uznemirenost”.

Mora platiti 600 eura kazne i 50 eura prekršajnih troškova. Izrečena mu je i zabrana približavanja djeci na udaljenosti manjoj od pet metara, u trajanju od jednog mjeseca, “unutar i izvan obiteljske kuće ili na bilo kojem drugom mjestu gdje se zateknu”.

– Okrivljeniku je izrečena novčana kazna ispod propisane (najmanje 1590 eura ili najmanje 70 dana zatvora), jer dosad nije kažnjavan radi ovakvih prekršaja, pa sud drži da će se i takvom kaznom postići svrha kažnjavanja – naglasila je sutkinja u nepravomoćnoj presudi.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba