Vječita dilema

Toliko deterdženata za pranje rublja, no jesu li svi oni baš potrebni ili ne

Objavljeno: 20.01.2024. zagorjeinternational

Deterdžent za pranje rublja dolazi u svim oblicima i veličinama, od tekućeg i praha do kapsula. Svi ti različiti deterdženti za pranje rublja također služe u različite svrhe, piše Jutarnji list.  

Neki bi se trebali koristiti za vaše bijelo rublje, drugi imaju zaštitu boje, dok su treći napravljeni da vaša crna odjeća ostane crna. Međutim, je li doista potrebno koristiti pravi deterdžent za različitu odjeću? 

Možda mislite da tvrtke koje prodaju deterdžente za rublje samo pokušavaju zaraditi malo više novca sa svim tim različitim vrstama deterdženata. Ali očito postoji dobar razlog zašto postoji toliko različitih boca i kutija!  

Deterdžent koji biste trebali koristiti za pranje bijelog rublja ne može se koristiti s drugim vrstama odjeće. To je zato što sadrži izbjeljivač ili druge tvari za izbjeljivanje. Što je idealno kada perete bijelo rublje, jer će vašu bijelu odjeću održati bijelom. Ali ako svoju tamnu ili šarenu odjeću operete ovim deterdžentom, ona bi mogla izgubiti boju. 

Svaka vrsta deterdženta za pranje rublja ima svoja svojstva i sva su usmjerena na to da boje vašeg rublja ne izblijede. To znači da kada koristite deterdžent za pranje rublja sa zaštitom boje, on sadrži određene tvari koje će vaše boje održati svjetlima i živima. U deterdžentima napravljenim posebno za tamnije tkanine bit će sastojaka koji sprječavaju blijeđenje tih boja. To znači da korištenje prave vrste deterdženta može učiniti veliku razliku. 

Ako želite osigurati da vaša odjeća izgleda kao nova godinama koje dolaze, trebali biste koristiti prave deterdžente koji će odgovarati bojama vaše odjeće! 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba