Uhićeni su u tri odvojena slučaja

Dva Moldavca, Rumunj i Hrvat uhićeni zbog krijumčarenja migranata

Objavljeno: 20.01.2024. zagorjeinternational

Zbog krijumčarenja ljudi, brodsko-posavska policija podiže kaznenu prijavu protiv 18-godišnjeg i 19-godišnjeg Moldavca te 36-godišnjeg rumunjskog i 35-godišnjeg hrvatskog državljanina.

Uhićeni su danas tijekom policijskih aktivnosti vezanih uz sprečavanje ilegalnih ulazaka na područje Hrvatske i Europske unije.

Tri odvojena slučaja

Krijumčari su uhićeni u tri osobna automobila, u tri odvojena slučaja. Policija je prvo pod nadzor stavila 18-godišnjeg Moldavca, a potom 36-godišnjeg Hrvata. U trećem slučaju 19-godišnji Moldavac pokušao je vozilom pobjeći policiji, ali je ubrzo uhićen, a s njim i njegov suputnik 35-godišnji Rumunj.

Kako prenosi Hina, uhićene krijumčare policija sumnjiči da su iz koristoljublja, sukladno prethodnom dogovoru s nepoznatim osobama, preuzeli strane državljane koji su nezakonito ušli u Hrvatsku te ih namjeravali prevesti do Zagreba, odnosno druge zemlje Europske unije.

Uhićeni krijumčari imali su važeće dokumente za legalan boravak u Hrvatskoj. Protiv migranata koje su trebali prokrijumčariti slijedi postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba