Dođite i zabavite se!

NOĆNI POHOD NA CESARGRAD: Bit će svega, od hrane i pića do žive glazbe

Objavljeno: 20.01.2024. zagorjeinternational

Hrvatsko planinarsko društvo ‘Cesargrad’ i Turistička zajednica ‘Biser Zagorja’, u suradnji s Družbom vitezova Zlatnog kaleža iz Donje Stubice, Kulturnim centrom Klanjec i uz potporu Krapinsko – zagorske županije i Grada Klanjca, u subotu 27. siječnja priređuju pohod na Cesargrad, koji će se ove godine održati točno na obljetnički datum početka slavne Seljačke bune, koja je započela napadom na Cesargrad u noći s 27. na 28. siječnja 1573. godine.

Fritule, kuhano vino, čaj…

Program u Klanjcu započinje u 17 sati na Trgu Antuna Mihanovića. Okupljanju ‘klanječkih kmetova’ pridružit će se članovi planinarskih društava i susjedi iz Slovenije. Ovogodišnji program bit će obogaćen i nekim novim sadržajima. Bit će tu i žonglera vatrom, dvorskih luda, zabave za najmlađe…

Na trgu posjetitelje očekuju i vruće domaće fritule, a za zagrijavanje kuhano vino i čaj. Nakon puntanja na čelu sa seljačkim vođom Ilijom Gregorićem, oko 18 sati krenut će se s bakljama u rukama u noćni pohod prema utvrdi Cesargrad. Ispred planinarske kuće, članovi Družbe vitezova Zlatnog kaleža iz Donje Stubice, na svoj uvijek atraktivan način uprizorit će sukob kmetova i Cesargradske straže.

Večernje druženje u planinarskoj kući nastavit će se uz ponudu hrane i pića, kuhano vino, čaj i glazbeni program domaćeg Buna benda. Organizatori pozivaju sve zainteresirane posjetitelje da im se pridruže, a noćni pohod prema Cesargradu primjeren je i za starije te obitelji s djecom s obzirom na to da je riječ o usponu koji nije zahtjevan i traje otprilike pola sata. U slučaju kiše, program se otkazuje.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba