Dobre vijesti za više 2000 međimurskih studenata

Županija objavila javni poziv za dodjelu jednokratne financijske potpore redovnim studentima

Objavljeno: 18.01.2024. zagorjeinternational

Dobre vijesti za više od 2000 međimurskih studenata. Županija je objavila javni poziv za dodjelu jednokratne financijske potpore redovnim studentima za akademsku godinu 2023./2024.

Pravo na dobivanje potpore od 100 eura imaju svi studenti s prebivalištem na području Međimurske županije koji su u statusu redovnog studenta akademske godine 2023./2024. upisani na bilo koju javnu visokoškolsku ustanovu u Republici Hrvatskoj, Europskoj uniji ili u inozemstvu te pod istim uvjetima i onima koji su upisani na privatne visokoškolske ustanove s pravom javnosti. 

U županijskom proračunu za potpore studentima predviđeno je 200.000 eura.

Kao i prošle godine, studenti pravo na jednokratnu potporu ostvaruju elektroničkom prijavom na javni poziv uz koju su dužni priložiti potvrdu visokoškolske ustanove o upisu u akademsku godinu 2023./2024. u statusu redovnog studenta ili odgovarajući elektronički zapis iz sustava e-Građani i skeniranu osobnu iskaznicu važeću 21. prosinca 2023. ili elektronički zapis o prebivalištu iz sustava e-Građani.

Prijava i dokumentacija dostavljaju se isključivo elektroničkim putem i to autentifikacijom putem AAI@EduHr ili NIAS sustava (e-Građani) do 15. veljače 2024.

Međimurska županija među hrvatskim regijama najviše izdvaja za potpore po stanovniku, a vodeća je i po udjelu sredstava u proračunu namijenjenih razvoju obrazovanja te podršci učenicima i studentima. Uz pravo na besplatan prijevoz vlakom na teritoriju cijele zemlje za sve studente, Međimurska županija nagrađuje najbolje među njima, a izvrsnost potiče i putem svoje Zaklade za obrazovanje dr. Vinko Žganec.

Postupak prijave moguće je pokrenuti OVDJE.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba