POVIJESNA POBJEDA: Zabok srušio Cibonu u hramu hrvatske košarke

Objavljeno: 09.01.2024. zagorjeinternational

Košarkaši Zaboka jučer su senzacionalno pobijedili Cibonu u Draženovu domu rezultatom 89:83! Zabočani su tako po drugi put u povijesti svladali najveći hrvatski košarkaški klub.

Šesta pobjeda Zabočana ove sezone

Nakon posve izjednačenog prvog poluvremena, Zabok je ključni korak prema pobjedi napravio u trećoj četvrtini koju je dobio s osam poena razlike, 24:16. Premda je Cibona u zadnjih deset minuta zaprijetila te pokušala okrenuti rezultat na svoju stranu, Zabok je zadržao prednost i upisao šestu pobjedu u sezoni. Cibona je, pak, izgubila treći put.

U zadnjoj četvrtini Zabok je imao i 13 poena prednosti, a Cibona se najviše približila minutu prije kraja kada je stigla na samo -4, ali ipak nedovoljno za preokret.

Cinac zabio više od 30

Odlično je za Zabok odigrao Dino Cinac koji je postigao 31 poen, a tome je dodao pet skokova i četiri asistencije. Vrlo dobro pratili su ga Nickolas Neal s 20 poena, sedam dodavanja i šest skokova, te kapetan Antonio Črnjević s 19 poena uz po osam skokova i asistencija.

Kod Cibone je Ivan Perasović ubacio 23 poena uz čak 15 skokova, dok je bivši igrač Zaboka Krešimir Radovčić ogled završio s 22 poena i osam asistencija.

Nakon 15 odigranih kola vodeći na ljestvici je i dalje Zadar s omjerom 14-1, Split ima 13-2, a Cibona 12-3. Četvrti Dinamo je na omjeru 10-5, dok je Zabok sada na diobi sedmog mjesta s Dubravom. Ta dva kluba imaju po šest pobjeda i devet poraza.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba