Posao će odraditi domaća firma, a vrijednost ugovora je 64.500 eura s PDV-om

Potpisan ugovor o izradi projektno-tehničke dokumentacije za projekt obnove dvorca ‘Šaulovec’

Objavljeno: 09.01.2024. zagorjeinternational

U Županijskoj palači u Varaždinu potpisan je ugovor o uslugama izrade idejnog projekta, glavnog projekta i izvedbenog projekta energetske obnove dvorca ‘Šaulovec’ s pripadajućim elaboratima te izradu izvedbenog projekta i objedinjenog troškovnika radova. 

Ugovor su u nazočnosti zamjenice župana Silvije Zagorec, predsjednika Županijske skupštine Josipa Križanića i pročelnika Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Miroslava Huđeka potpisali privremeni ravnatelj Ustanove za obrazovanje odraslih “Europski talent centar Hrvatska – Centri izvrsnosti Varaždinske županije” Robert Kelemen te direktorica Arhitektonskog studija “Nexar” Zdenka Šarolić.

– Dvorac Šaulovec jedan je od mnogih dvoraca Varaždinske županije koji desetljećima čeka obnovu, i za razliku od drugih, on ju je i dočekao. Osim što ćemo njegovom obnovom zaštititi kulturno dobro, on će ujedno kao sjedište Europskog talent centra Hrvatska biti spoj znanja, kulture, okoliša i turizma – rekla je prilikom potpisivanja ugovora zamjenica župana Zagorec.

A da je ovo provi korak prema revitalizaciji dvorca potvrdio je privremeni ravnatelj Ustanove za obrazovanje odraslih “Europski talent centar Hrvatska – Centri izvrsnosti Varaždinske županije Kelemen. 

– Izradom ove projektno-tehničke dokumentacije stvorit ćemo preduvjete za provedbu mjera energetske obnove i energetske učinkovitosti na zgradi dvorca, unaprijediti održivost njene zaštite te osigurati prostorne i tehničke uvjete za objedinjavanje šireg spektra javnih i društvenih namjena s posebnim naglaskom na obrazovanje – objasnio je Kelemen.

– Kao domaćoj tvrtki sa sjedištem u Ivancu iznimno nam je drago što ćemo sudjelovati u projektu revitalizacije dvorca ‘Šaulovec’ koji smatramo jednim od ljepših dvoraca u Hrvatskom zagorju. Svaki projekt je novi izazov, a dvorci su poseban izazov, no imamo znanje, iskustvo i uvjerena samo kako ćemo napraviti odličan projekt – nadovezala se direktorica Arhitektonskog studija “Nexar” Šarolić.

Cijena izrade projektno-tehničke dokumentacije iznosi 51.675 eura bez poreza na dodanu vrijednost, odnosno 64.593,75 eura s PDV-om.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba