Neobična situacija

NOVA MINISTARSTVA: Habijan će sudjelovati u čak tri primopredaje vlasti

Objavljeno: 20.05.2024. zagorjeinternational

Novi ministri danas preuzimaju resore, a HDZ-ovac Damir Habijan je u najneobičnijoj situaciji. On kao dosadašnji ministar predaje čak dva ministarstva, a sam preuzima jedno ministarstvo, pa će prvi put u povijesti jedan čovjek sudjelovati u čak tri primopredaje vlasti, prenose 24sata. Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja je razdvojeno i sad ćemo imati Ministarstvo zaštite okoliša i zelene tranzicije, koje će Habijan predati kolegici Mariji Vučković, dok će Ministarstvo gospodarstva predati Anti Šušnjaru iz Domovinskog pokreta.

Vučković će 45 minuta biti i ministrica zaštite okoliša i ministrica poljoprivrede, jer tek nakon što preuzme svoje novo ministarstvo, prepustit će svoju fotelju u Ministarstvu poljoprivrede DP-ovcu Josipu Dabri. Habijan će preuzeti Ministarstvo pravosuđa i uprave kojemu se pripaja i središnji državni ured za razvoj digitalnog društva, pa ćemo prvi put imati u nazivu ministarstva i ‘digitalnu transformaciju’.

Iako je najavljeno da DP-ov teolog Ivan Šipić preuzima Ministarstvo demografije i useljeništva, ono je tek osnovano, pa će Šipić preuzeti ured za demografiju od Željke Josić. Trebat će još mjeseci dok to ministarstvo ne profunkcionira, a morat će im naći i novi prostor te prebaciti ljude iz drugih državnih tijela. Dosadašnjem državnom tajniku Tončiju Glavini iz HDZ-a će kolegica i dojučerašnja šefica Nikolina Brnjac predati Ministarstvo turizma.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba