Zlatna medalja, pehar i poklon paketi otišli su u Zagorje

BRAVO! OPG ‘Kvež’ iz Sekirišća pobjednik 11. Slavonske kobasijade

Objavljeno: 07.01.2024. zagorjeinternational

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Krapinsko-zagorske županije uz potporu Županije i Grada Zaboka je s 43 hrvatska branitelja učestvovala je u subotu na 11. slavonskoj kobasijadi u Dugoj Međi u organizaciji UHBDDR Duga Međa.

29 uzoraka

I ovom prilikom Slavonija se pokazala koliko je bogata onim što je najveće i istinsko bogatstvo, plodovima čovječjih ruku i slavonskim srcem, ali i običajima koji su razgranati diljem Lijepe naše pa i u Hrvatskom zagorju.

U natjecateljskom dijelu domaćih delicija-kobasica, od prijavljenih 29 uzoraka pristiglih na natjecanje, čak sedam je bilo iz Krapinsko -zagorske županije.

Zlatna medalja

Tradicionalna 11. kobasijada, manifestacija druženja, veselja, pjesme i plesa obilovala je prije svega prezentacijama domaćeg slavonskog proizvoda.

Zlatnu medalju, pehar i poklon pakete u iznimno jakoj konkurenciji uz stručni žiri pod pokroviteljstvom ‘Podravka d.d.’ osvojila je kobasica OPG-a Branka Kveža iz Sekirišća u  Svetom Križu Začretju.

Druženje hrvatskih branitelja i građana uz glazbu i kušanje kobasica pristiglih na natjecanje svih natjecatelja, topla hrana i piće, velika vatra na kojoj su se pekle kobasice i špek nastavljeno je dugo u noć,a u Zagorje je u večernjim satima stigao autobus sa zlatnom medaljom sa 11. Slavonske kobasijade.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba