Cure detalji teške nesreće na A1

Poginuo bračni par iz Rijeke i vozač terenca koji je prevozio čak 11 migranata

Objavljeno: 06.01.2024. zagorjeinternational

U strašnoj nesreći koja se noćas dogodila na autocesti A1 kod Karlovca, prema neslužbenim informacijama, poginuo je bračni par iz Rijeke, dok je njihov 16-godišnji sin ozlijeđen. Također, život je navodno izgubio i krijumčar migrantima, dok su migranti ozlijeđeni. Policija još uvijek nije potvrdila ove informacije, donosi Index.hr.

Svjedok nesreće je za Jutarnji list rekao da je terenac Mitsubishi mađarskih tablica preletio preko ograde i udario u riječki automobil Alfa Romeo te da su osobe iz terenca ispale na cestu. U terencu sa sedam sjedala bilo je ukupno 11 putnika i vozač. Navodno se radi o migrantima.

Ravnatelj OB Ogulin Davor Vukelja je za 24sata rekao da su u njegovoj bolnici dvije osobe u kritičnom stanju, te da se vjerojatno radi o Sirijcima. Rođeni su 1995. i 1996. godine.

Rezultati očevida pokazali su da je nesreću uzrokovao je vozač mađarskog vozila, rekla je državna odvjetnica u Karlovcu Vera Magdić Bižanović.

– Uslijed nepropisnog kretanja, kada se kretao autocestom iz pravca juga prema sjeveru, dakle prema Karlovcu, najprije je vozilom zahvatio metalnu ogradu uz desni rub kolnika te je izgubio kontrolu nad upravljačem vozila. Potom je prešao središnji dio cijele autoceste i vozilom prešao na suprotnu kolničku traku, dakle pravac Zagreb-Split. Udario je prednjom stranom vozila u vozilo koje se propisno kretalo iz pravca Karlovca prema Splitu, vozilo hrvatskih registracijskih oznaka. U prometnoj nesreći poginuli su vozač i putnik u vozilu hrvatskih registracijskih oznaka te jedna osoba iz mađarskog vozila. Ostalih 11 osoba iz mađarskog vozila prevezeno je u bolničke ustanove radi pružanja daljnje liječničke skrbi – rekla je za HRT.

KAportal objavio je fotografije terenca koji je morao biti odvezen na dvije vučne službe jer se prepolovio.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba