”Željeli smo da naši mještani uživaju u blagdanskom ozračju, da se druže i vesele”

PROSINAC U LOBORU: Najljepše doba godine – priređen niz događanja za sve generacije, uživali i veliki i mali

Objavljeno: 30.12.2023. zagorjeinternational

Prosinac je u općini Lobor ponovo bio najljepše doba u godini. Naime, Općina je i ove godine organizirala ‘Advent u Loboru’, manifestaciju koja je počela 3. prosinca 2023., a traje do 5. siječnja 2024. godine.

Advent je počeo misom zornicom u Crkvi svete Ane, a potom su prvu adventsku svijeću na Trgu svete Ane u Loboru zapalili članovi Udruge sveta Ana. Program prve adventske nedjelje nastavio se u Društvenom domu Lobor koncertom Udruge sveta Ana povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, gdje se i ovaj put tražilo mjesto više.

Na koncertu su nastupili Dječji zbor sv. Ana, Zbor glazbene škole Franje Horvata Kiša Lobor, Klara Posarić, Starija dječja folklorna sekcija KUD-a Lobor, Fiškali, ŽVS Kajde, Eva Latin i Iva Martinuš, VISS Allegro i članovi Udruge sv. Ana.

Sveti Nikola, ‘Loborske devenice’, koncerti…

Budući da su loborski mališani tijekom cijele godine bili dobri, u Lobor je potom s puno veselih poklona stigao Sveti Nikola. Djeca su ga dočekala s veseljem, pjesmom i plesom. Priredbu su organizirali Dječji vrtić ‘Ivančica’ Lobor, Osnovna škola Franje Horvata Kiša Lobor i Općina Lobor.

Nadalje, već tradicionalno je održana manifestacija ‘Loborske devenice’ koja je ove godine okupila rekordan broj prijava, odnosno uzoraka, njih čak 21, a titulu vlasnika najbolje loborske devenice ponio je Ivan Ferek koji iza sebe ima već nekoliko titula. Drugo mjesto pripalo je Franji Androiću, treće Dariju Tadiću, četvrto Marku Bezaku, a peto Jurici Plašću. Da je iz obitelji Ferek i ove godine stigla najbolja loborska devenica, odlučio je žiri na čelu sa zagorskim chefom Tomislavom Špičekom.

‘Advent u Loboru’ nastavljen je Božićnim koncertom Tamburaškog orkestra ‘Črni Tomaši’ u župnoj Crkvi svete Ane u Loboru. Izvrstan program skladbi za vjernu publiku priredili su sve redom izvođači iz Lobora – Zbor mladih ‘Vedrina’ pod vodstvom prof. Ivane Erjavac Šeremet, Mješoviti zbor svete Ane pod vodstvom prof. Katarine Baotić Labaš, solistica ‘Črnih Tomaša’ Brigita Adanić Krajnik, tamburaški kvartet ‘Črni Tomaši’ i poseban gost iz Rovinja Davor Terzić koji u Loboru živi već 17 godina, glazbom se bavi više od 45 godina, a dosad je izdao pet samostalnih albuma.

U narednim danima uslijedio je i Božićni koncert Glazbene škole F. H. Kiša Lobor u Crkvi svete Ane, kao i predstavljanje knjige Nenada Perkovića ‘Dobročiniteljev grob’ u Kulturnom centru te Loborski adventski sajam u parku kod Crkve svete Ane. Mještani i njihovi gosti mogli su uživati i u koncertu Puhačkog orkestra DVD-a Lobor te Božićnom koncertu KUD-a Lobor.

Vrijeme zajedništva

Za mještane i njihove goste bile su tako organizirane razne priredbe vrtićaraca i osnovnoškolaca, brojni koncerti, radionica, pub kviz, mise zornice, paljenje adventskih svijeća, dječja polnoćka i druga prigodna događanja namijenjena i malima i velikima.

– Prosinac je vrijeme došašća, vrijeme ljubavi, zajedništva i mira. Željeli smo da naši mještani uživaju u blagdanskom ozračju, da se druže i vesele, stoga smo za prosinačke dane pripremili bogat, šarolik program za sve generacije. Vjerujem da su svi mještani i njihovi gosti mogli pronaći nešto za sebe i drago mi je što smo ove predblagdanske i blagdanske dane proveli zajedno u druženju uz domaću hranu, piće i obilje smijeha – rekla je načelnica Ljubica Jembrih i potom svim Loborčanima poželjela sretnu i uspješnu novu 2024. godinu.

– U 2024. godini svima vam želim sreće, zdravlja, uspjeha i zadovoljstva, neka nam svima bude još bolja nego protekla 2023. godina! – poručila je Jembrih.

Općina Lobor organizira i doček Nove godine u Društvenom domu Lobor, s početkom u 20 sati. U pripremi je novogodišnji meni, uz neograničenu konzumaciju hrane i pića, a prisutne će zabavljati grupa Fiškali. Novu 2024. godinu Loborčani će dočekati uz spektakularan vatromet.

U petak, 5. siječnja, za kraj adventskog razdoblja na rasporedu je još koncert zborova u loborskoj Crkvi svete Ane.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba