Kazneno je prijavljen

Uhićen profesor koji se u školi potukao s učenikom. Ministar: Profesor je bio pijan

Objavljeno: 20.12.2023. zagorjeinternational

Uhićen je profesor koji se fizički sukobio s učenikom u Strojarskoj tehničkoj školi Frana Bošnjakovića u Zagrebu. Podsjetimo, 24sata u posjedu su snimke na kojoj profesor nekakvim predmetom udara učenika po glavi.

Prije nego krene udaranje, učenik dolazi do profesora, nešto mu kaže, a onda se hrva s njim. Dolaze do police gdje profesor uzima nešto i više puta udara učenika po glavi. Sukob se nastavio dok ih ostali učenici nisu razdvojili. Neki od njih su sve snimali, drugi su navijali i dobacivali.

Policija: Profesor je kazneno prijavljen

Danas se oglasila policija koja je potvrdila da je profesor uhićen i prijavljen za više kaznenih djela. Evo što su kazali iz policije.

– Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 61-godišnji profesor škole dvojici učenika za vrijeme održavanja nastave u školi nanio ozljede. Ozlijeđenim učenicima je odmah po događaju pružena liječnička pomoć te je utvrđeno da su obojica u događaju lakše ozlijeđeni, no nije bilo potrebe za njihovom hospitalizacijom. Istog dana, 61-godišnji profesor je uhićen nakon čega je po dovršenom kriminalističkom istraživanju utvrđeno da je na štetu maloljetnih učenika počinio kazneno djelo nanošenja teške tjelesne ozljede u pokušaju, kazneno djelo tjelesne ozljede i dva kaznena djela povrede djetetovih prava. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni je prepraćen pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zagrebačke, dok je protiv njega nadležnom državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog navedenih kaznenih djela – navela je policija.

Ravnateljica Strojarske tehničke škole Frana Bošnjakovića je u odgovoru Indexu potvrdila da će profesor dobiti otkaz.

– U navedenom je slučaju škola postupila sukladno protokolima, o događaju obavijestila sve nadležne institucije, uključujući i policiju, te su njihova postupanja u tijeku. Detalje slučaja i njihova postupanja, međutim, ne možemo iznositi. Najstrože osuđujemo svaki oblik nasilja i držimo da nasilje nema opravdanja, neovisno o okolnostima. Slijedom navedenog, pokrenut je postupak otkazivanja ugovora o radu spomenutog nastavnika – poručila je ravnateljica Bosiljka Galenić.

Ministar Fuchs: Profesor je bio pijan

Ministar obrazovanja Radovan Fuchs rekao je da je profesor bio alkoholiziran. Kazao je da ne želi ulaziti u to tko je koga prvi udario i što je bio povod sukobu, ali je više nego jednom ponovio da je profesor bio pijan i rekao kako je to za svaku osudu.

– Alkoholiziranom nastavniku nije mjesto u školi, takav događaj je za svaku osudu. Škola je postupila sukladno proceduri i nije napravila nikakvu pogrešku. Danas su zatražili da Ministarstvo pošalje i krizni tim psihologa kako bi dodatno radili s učenicima i to smo mi naravno učinili. Ostale istražne radnje tko je tu koga prvi, a tko drugi udario, to ne možemo mi procjenjivati – zaključio je Fuchs.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba