Ostavio nam je bezvremenske hitove popit 'Cesarica', ‘Ča je život vengo fantažija’, 'Moj lipi anđele'...

LEGENDA GLAZBE: Oliver Dragojević danas bi proslavio 76. rođendan

Objavljeno: 07.12.2023. zagorjeinternational

Legendarni glazbenik Oliver Dragojević danas bi proslavio svoj 76. rođendan. Oliver se rodio 7. prosinca 1947. godine, a ime je navodno dobio po liku Olivera Twista. Odrastao je u velikoj i siromašnoj obitelji, o čemu je često govorio tijekom svojega života, piše 24sata.

Nikada nije bio siguran kada je njegova karijera započela, ali je prve nastupe održavao već s 10 godina, a prije 20. godine je nastupao na Splitskom festivalu s pjesmom ‘Picaferaj’. Na tom je festivalu nastupao od 1975. do 1992. godine, gdje je 10 puta dobio nagradu publike, a osam puta nagradu žirija. 

Dugi niz godina nastupao je po festivalima, a njegova diskografska karijera započela je s pločom ‘Ljubavna pjesma’ iz 1975. godine

Nekoliko godina kasnije izbacio je neke od svojih najpopularnijih hitova koji se slušaju i danas, poput ‘Vjeruj u ljubav’, ‘Ča je život vengo fantažija’, ‘Nocturno’ i još mnoge druge.

Veliki uspjeh doživio je i s pjesmom iz 1993. naziva ‘Cesarica’, koju danas malo tko ne zna, a koju su slijedile brojne legendarne ljubavne, ali i tužne pjesme, poput ‘Bez tebe’, ‘U ljubav vjere nemam’, ‘Moj lipi anđele’ i druge.

Oliver je preminuo 28. srpnja 2018. godine.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba