Radovi kreću 2024. godine

Dvor Trakošćan dobio EU sredstva za energetsku obnovu

Objavljeno: 06.12.2023. zagorjeinternational

Ne samo da Dvor Trakošćan 2024. godine slavi svoju jubilarnu 70. obljetnicu, već će u novoj godini započeti i s energetskom obnovom pomoćne zgrade Dvora koja je zaštićeno kulturno dobro.

Projekt prijave energetske obnove pomoćne zgrade Dvora Trakošćan realiziran je u suradnji s poduzećem ‘BDC d.o.o.’ iz Zagreba, specijaliziranim za usluge savjetovanja u vezi s pridobivanjem sredstava iz EU fondova.

Cijela priča započela je u ožujku 2023. godine izradom glavnog projekta i prijavom na javni poziv, a nakon obavljene preliminarne procjene, utvrđeno je da su zadovoljeni kriteriji prihvatljivosti ustanove Dvor Trakošćan za prijavu na javni poziv “Energetska obnova zgrada sa statusom kulturnog dobra”. 

Predmetna zgrada pomoćne je namjene, a u njoj se obavljaju kulturna, muzejsko – galerijska i pomoćna djelatnost. Energetska obnova će uspostaviti i očuvati svojstva za kvalitetnije obavljanje raznih aktivnosti te poboljšati korištenje zgrade za djelatnike i korisnike zgrade. 

Poduzeće ‘Building d.o.o.’ iz Ivanca izradilo je projektno – tehničku dokumentaciju.

Ispred naručitelja, Dvora Trakošćan, ovlaštena osoba za izvršenje međusobnih obveza i koordinaciju poslova bio je Ivan Mravlinčić, koji je pripremao dokumentaciju potrebnu za izradu prijave te komunicirao s konzultantima, izvođačima i drugim službama. Na projektu je također sudjelovala i Andreja Srednoselec te ravnateljica Goranka Horjan. 

Slijedeći korak je provedba javne nabave te izvršenje radova na energetskoj obnovi pomoćne zgrade.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba