Promovirana 473 FOI-jeva prvostupnika i magistra

“Budućnost ispred vas donosi nove prilike, ali s vašim obrazovanjem, spremni ste za sve izazove”

Objavljeno: 06.12.2023. zagorjeinternational

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu proteklog petka i subote je održana svečana promocija prvostupnica i prvostupnika informatike i ekonomije te prvostupnica i prvostupnika poslovne informatike, kao i magistrica i magistara informatike i ekonomije Sveučilišta u Zagrebu Fakulteta organizacije i informatike. Ove akademske godine FOI je promovirao 473 promoventa.

Uz dekanicu Fakulteta Marinu Klačmer Čalopa, promovente su u svijet akademskih građana uveli i prodekan za poslovanje i ljudske potencijale Ivan Malbašić, prodekan za nastavu i studente Zlatko Stapić, prodekan za studijske programe Zlatko Erjavec i prodekanica za znanost, projekte i međunarodnu suradnju Martina Tomičić Furjan.  

U akademskoj godini 2022./2023. na Fakultetu organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu promoviran je 61 prvostupnik i prvostupnica poslovne informatike, 82 sveučilišnih prvostupnika i prvostupnica ekonomije, 164 sveučilišnih prvostupnika i prvostupnica informatike, 60 sveučilišnih magistara i magistrica ekonomije, 106 sveučilišnih magistara i magistrica informatike i sveučilišnih magistara i magistrica edukacije informatike.

Priprema za budućnost

U svom obraćanju promoventima, dekanica Klačmer Čalopa je poručila da promocija nije samo važan trenutak za Fakultet kao instituciju, već prije svega za promovente. 

– Sada formalno stječete akademski stupanj i naziv sveučilišni prvostupnik/ca informatike, odnosno sveučilišni prvostupnik/ca ekonomije, sveučilišni magistar/ica informatike, sveučilišni magistar/ica ekonomije ili stručni prvostupnik/ica poslovne informatike. Naš Fakultet sastavnica je uglednog zagrebačkog Sveučilišta, koje ima preko 350 godina povijesti. Naši studijski programi, posebice informatički studiji, spadaju među najatraktivnije u Hrvatskoj. Kvaliteta naših studenata potvrđuje se kroz suradnju s poslovnim sektorom te visoku zapošljivost naših studenata. Živimo u vremenu digitalne ekonomije, gdje tehnologija oblikuje našu svakodnevicu. Studiranje na našem Fakultetu nije samo stjecanje formalnog obrazovanja, već i priprema za budućnost – istaknula je dekanica pa nastavila: 

– Kroz projekte, stručne prakse, suradnju s tvrtkama, vi ste već korak ispred, spremni za zahtjeve modernog tržišta rada. Želim se osvrnuti na vaš put do ovog trenutka. Vaši rezultati su plod vaših napora, ali također važno je spomenuti podršku koju ste imali. Obitelj, prijatelje, kolege – svi su oni bili tu, pružali vam podršku, i sada zajedno s vama slave uspjeh. Ovaj trenutak proizlazi iz vaše predanosti, marljivosti i odricanja. S ponosom možete reći da ste postigli uspjeh, da ste ostvarili svoj zacrtani cilj te da su svi oni izazovni trenuci tokom studija sada nagrađeni. Ponosimo se i mi nastavnici, jer smo svjedoci vašeg rasta i uspjeha. Vaši rezultati nisu samo vaši, već su i nama na ponos. Ovaj trenutak motivira nas da i dalje predano radimo, potičemo kreativnost kod naših studenata, uvodimo inovacije u učenju i poučavanju, sudjelujemo u razvoju vještina neophodnih za vaš osobni i profesionalni napredak i da dalje ulažemo sebe u razvoj novih generacija studenata – rekla je Klačmer Čalopa. 

Vi ste naši ambasadori

– Obogatite svoja prijateljstva koja ste izgradili tijekom studija dodatnom dimenzijom kroz poslovnu suradnju. Umrežavanje nije samo korisno, već je ključno za vaš profesionalni razvoj. Sinergija vaših znanja i vještina može stvoriti snažne timove koji su u stanju rješavati najsloženije probleme. U poslovnim situacijama, resursi su često ograničeni, ali suradnjom i međusobnim poštovanjem možete postići puno više. Stoga, potičem vas da njegujete svoje odnose, poštujete različitosti među vama i aktivno tražite načine kako zajedno doprinijeti zajednici i društvu. Na kraju svega, ne zaboravite da iza svih dostignuća ostanete ljudi, s empatijom, razumijevanjem i poštovanjem prema svakom pojedincu – dodala je dekanica te za kraj poručila:

– Nemojte zaboraviti da ste vi, naši promoventi, ambasadori našeg Fakulteta. Vaše znanje i uspjeh podižu ugled institucije. Budite ponosni alumni, vraćajte se s veseljem kako biste dijelili svoja iskustva i znanje s budućim generacijama studenata. Na kraju, želim vam mnogo uspjeha u izazovima koji vas čekaju. Budućnost ispred vas donosi nove prilike, ali s vašim obrazovanjem, spremni ste za sve izazove. Vjerujte u sebe, jer ste već dokazali svoju vrijednost i sposobnost. Sretno vam u izgradnji mostova, jer zajedno možete postići više nego što možete zamisliti! Radujem se svim budućim susretima na našem Fakultetu – zaključila je Klačmer Čalopa. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba