Na adventskom sajmu u Zagrebu porcija fritula s preljevom košta šest eura ili nešto više od 40 kuna.
– Ma razumijem ja najam, razumijem cijelu računicu, ali za malo brašna i vode 5,90 je puno”, rekao je Matko.
– Sjećam se da su nekad bile po 20 kuna, ali OK, evo ne znam – rekla je posjetiteljica Karolina za Novu TV.
– Čini se da je malo skuplje nego prošle godine, ali ja se držim one stare politike – tko nema, neće ići – smatra Marko.
Želite li pak pojesti kobasicu u grahu to će vas koštati oko četiri eura. Ako to dolazi u pratnji karameliziranog luka i umaka cijena jednostruko više.
– Znam da su se cijene povisile, a plaće su ostale iste, i ja mislim da je to najveći problem – rekla je posjetiteljica Ivana
– Joj, cijene su toliko sve porasle da više ne znam što je skupo, a što jeftino, a da se može svaki dan doći, to ne – rekla je posjetiteljica Josipa.
– Nadam se da će se ugostitelji malo prilagoditi, s obzirom na to da ljudima iz nekih krajeva Hrvatske nije baš jeftino doći u Zagreb – smatra Nikola.
Kuhano vino košta između tri i pol i četiri eura. Prošle godine cijena mu je bila oko tri eura.
Neki posjetitelji kažu da neće štedjeti.
– Neke neobične stvari koje se isplati probati, za to bih dala novce – rekla je posjetiteljica Veronika.
Trgovci koji svoje proizvode nude na adventu u Zagrebu rekli su da je trenutno “više šetača, a manje potrošača”.