SKUPINA SMRTI

ŽDRIJEB NAS NIJE MAZIO! Hrvatska na Euru igra sa Španjolskom, Albanijom i Italijom. Dalić: “Ovo je najteža grupa”

Objavljeno: 02.12.2023. zagorjeinternational

Hrvatska nogometna reprezentacija doznala je protivnike protiv kojih će igrati na Europskom prvenstvu, koje će se u Njemačkoj održati od 14. lipnja do 14. srpnja sljedeće godine. Hrvatska će tako igrati u skupini B protiv Španjolske, Albanije i Italije.

Igrat će u Berlinu protiv Španjolske u 1. kolu, protiv Albanije u Hamburgu u 2. kolu i protiv Italije u Leipzigu u 3. kolu. Utakmice su na rasporedu 15., 19. i 24. lipnja, a satnica će biti određena naknadno.

Ždrijeb je komentirao izbornik Zlatko Dalić.

– Ovo je najteža grupa, igramo protiv aktualnog prvaka Europe i protiv aktualnog osvajača Lige nacija. Mi smo treći na svijetu i po tome je ovo najteža skupina. Albanija je također dobro igrala u kvalifikacijama. Talijani imaju svoju kvalitetu i jako dobru ekipu, Albance moramo još malo proučiti. Mislim da će treća utakmica protiv Italije biti presudna. Naš je cilj sad proći grupnu fazu. Igramo u tri grada na sjeveru i imat ćemo veliku podršku naših navijača”, rekao je Dalić za HRT.

Susret s Hrvatskom komentirala je i madridska Marca. U svom tekstu skupinu s Hrvatskom i nazvali su ”skupinom smrti”, a otvaranje Eura protiv Hrvatske u Berlinu opisala je kao ”tvrd orah” za ambicije Furije. 

Ždrijeb je komentirao talijanski izbornik Luciano Spalletti.

– Moglo je ovo i bolje proći, ali tako je to kad ste u četvrtom potu. Ne smijemo zaboraviti – mi smo Italija. Teško je sad predvidjeti kako će se odviti ova skupina. Albanija se pokazala kao dobro organizirana ekipa, koja ovisi o formi svojih igrača. Hrvatska je jaka i iskusna. Neki su im igrači malo ostarjeli, ali znam da su oni najviša klasa. Neka nas Vialli čuva – rekao je Spalletti za televiziju RAI.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba