Sukob zbog građevinskih radova

Mario drvenom letvom prijetio susjedu: “Ubit ću vas i zapaliti”

Objavljeno: 22.11.2023. zagorjeinternational

Općinski sud u Virovitici protiv Marija iz Podravine je izdao kazneni nalog i proglasio ga krivim za ozbiljnu prijetnju drugome da će ga usmrtiti. 

Naime, sve se dogodilo sredinom ožujka ove godine, kada je Mario ‘zaratio’ sa svojim prvim susjedom. Njih su se dvojica u jutarnjim satima verbalno sukobili prilikom izvođenja građevinskih radova, a sve je ubrzo kulminiralo žestokom prijetnjom, piše Podravski list.

– U namjeri da ga zastraši krenuo je prema njemu s drvenom letvom dužine 130 centimetara vičući pri tome: „Ja ću vas ubiti i zapaliti, ne bude to tako završilo“, a što je sve kod susjeda izazvalo osjećaj straha i bojazan za vlastiti život – piše u obrazloženju presude.

Mario je na taj način počinio kazneno djelo protiv osobne slobode pa je protiv njega u rujnu podignuta optužnica. U njoj su navedeni dokazi, priložen je zapisnik o ispitivanju svjedoka, priložen je i zapisnik PP Pitomača, a na sudu su prihvatili zahtjev državnog odvjetništva i Marija adekvatno kaznili. 

Dobio je tri mjeseca uvjetnog zatvora, s rokom kušnje od godinu dana. Također, mora podmiriti troškove kaznenog postupka od 70 eura, no s obzirom na nepravomoćnost presude, ima pravo i na prigovor.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba