Ministarstvo vanjskih poslova Srbije nepoželjnom osobom proglasilo prvog tajnika hrvatskog veleposlanstva u Srbiji Hrvoja Šnajdera

GRLIĆ RADMAN: Uzvratili smo recipročno. Protjerujemo srpskog diplomata iz Hrvatske!

Objavljeno: 21.11.2023. zagorjeinternational

U ponedjeljak je Ministarstvo vanjskih poslova Srbije nepoželjnom osobom proglasilo prvog tajnika hrvatskog veleposlanstva u Srbiji Hrvoja Šnajdera jer je, kako tvrde, grubo izašao iz okvira diplomatskih normi. Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman sada je na tu temu dao izjavu za medije u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova u Zagrebu, donosi 24sata

– Odbacujemo osnovu za protjerivanje akreditiranog hrvatskog diplomata. To je korak prema pogoršanju odnosa – kazao je ministar na početku konferencije i nastavio:

– Predvidjeli smo eskalaciju odnosa, ali nismo očekivali ovako drastičan potez. To nikada nije bilo uobičajeno, pogotovo kad Hrvatska želi unaprijediti svoje dobre odnosa sa svim susjedima. Reagirali smo brzo na ovaj potez recipročnom mjerom.  Odlučili smo da se savjetnik veleposlanstva Srbije u Hrvatskoj proglasi personom non grata Hrvatske. Nota je uručena veleposlanici i u njoj se navodi da savjetnik mora napustiti teritorij RH – kazao je Grlić Radman.

U ponedjeljak, Ministarstvo vanjskih poslova Srbije (MSP) nepoželjnom osobom proglasilo je prvog tajnika hrvatskog veleposlanstva u Srbiji Hrvoja Šnajdera “jer je grubo izašao iz okvira diplomatskih normi”, priopćio je srbijanski MSP, ne navodeći više detalja. 

Hrvatsko Ministarstvo vanjskih i europskih poslova ranije je odbacilo osnovu Ministarstva vanjskih poslova Srbije za protjerivanjem Šnajdera.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba