Zašto? Zato jer je sud tako odlučio

NEVJEROJATNO: Marko, Nikša i Tomislav jurili po Zagrebu. Marko je najbrže, ali on jedini ne mora platiti kaznu

Objavljeno: 20.11.2023. zagorjeinternational

Tri slučaja su u Zagrebu proteklog tjedna završila nepravomoćnim presudama. Glavni akteri su Marko, Nikša i Tomislav, a sva trojica su kroz naseljeno jurila brzinom znatno većom od dopuštene. Ipak, Marko, koji je ujedno jurio najbrže, neće morati platiti ništa. 

On je snimljen da brzinom od 111 km/h juri u naselju gdje je dopuštena brzina 60. Nikša je snimljen da vozi brzinom od 110 km/h na mjestu gdje je ograničenje 70, a Tomislav je vozio 97 km/h na mjestu gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 60 kilometara, piše Danica.hr.

Prema presudi, Marko (28) je u lipnju u 23.11 sati u Zagrebu upravljao osobnim automobilom Avenijom Marina Držića u smjeru juga kod Slavonske avenije brzinom od 111 km/h, gdje je postavljenim prometnim znakom dopuštena brzina od 60 km/h. On je uputio prigovor na policijsku prijavu te je zamolio sud da bude blag kod kažnjavanja, jer je nezaposlen i pomažu ga roditelji, a vozačka mu treba jer bi uskoro trebao dobiti posao.

– Uzimajući u obzir da ovim prekršajem nisu nastupile teže štetne posljedice, sud je okrivljeniku izrekao opomenu, a s obzirom da sve upućuje da se radi o lakom obliku prekršaja drži da su se stekli uvjeti za izricanje mjere upozorenja bez kažnjavanja – rekla je sutkinja. 

Nikša (40) je u travnju u 22.43 sati u Zagrebu, upravljajući vozilom Slavonskom avenijom u pravcu istoka, kod Sachsove ulice, vozio brzinom od 110 km/h tamo gdje je prometnim znakom dopuštena brzina ograničena 70 km/sat. Sutkinja je tog zagrebačkog odvjetnika proglasila krivim i kaznila s 200 eura plus 40 eura troškova prekršajnog postupka, premda mu je sud kao olakotnu okolnost uzeo priznanje na ispitivanju i njegovu dosadašnju prekršajnu nekažnjavanost, dok otegotnih okolnosti nije našao.

Tomislav (36) je pak u siječnju u 03.57 sati u Zagrebu upravljao vozilom Ilicom brzinom od 97 km/h koja je za 37 km/h bila veća od dopuštene. Kažnjen je s 80 eura, a sutkinja je navela kako je kazna ispod minimalne jer je priznao prekršaj, iskazao žaljenje i prekršajno je nekažnjavan, dok otegotnih okolnosti sud nije našao.

Dakle, Marko, koji je vozio najbrže, ne mora platiti ništa, dok druga dvojica moraju. Zašto? Zato jer je sud tako odlučio!

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba