Predsjednik republike (hrvatskog podrijetla) pa ‘švaler’

ČILE: Gabrijel Borić, bez pratnje, u noćne sate sastao se s misterioznom ženom

Objavljeno: 18.11.2023. zagorjeinternational

Nakon što se u medijima počelo govoriti o navodnom prekidu čileanskog predsjednika hrvatskog podrijetla Gabriela Borića s partnericom Irinom Karamanos, ubrzo je u javnost procurilo nekoliko video snimki na kojima se vidi kako predsjednik noću odlazi u jedan stan gdje se sastaje s misterioznom ženom, piše Jutarnji list.

Snimke sigurnosnih kamera nastale su u listopadu, a identificiran je i jedan od Borićevih glavnih tjelohranitelja, koji ga je čekao ispred stana.

Nakon što su snimke dospjele u javnost, zastupnik Andrés Jouannet poslao je pismo ministrici unutarnjih poslova i javne sigurnosti Carolini Tohá u kojem traži nekoliko odgovora vlasti, kao što su koliko je puta čileanski predsjednik posjetio to mjesto, koliko je dugo ostao i jesu li poduzete sigurnosne mjere.

– Javno je poznato da je predsjednik Čilea noću u više navrata posjećivao mladu damu, u stambenoj zgradi u kojoj očito nije bilo nikakvih sigurnosnih mjera koje su potrebne s obzirom na njegovo dostojanstvo i položaj. Predsjednika se može vidjeti kako ulazi i izlazi iz navedenog mjesta, i to bez pratnje unutar objekta, a uobičajeno je da predsjednik treba imati stalnu pratnju. Koliko je puta predsjednik bio na tom mjestu i koliko je dugo ostao unutra – upitao je u pismu i k tome dodao pitanja u vezane za sigurnost:

– Je li osiguranje šefa države pregledalo objekt i okolno područje? Je li postojao tim koji je provjerio sigurnosne uvjete oko stana i unutar njega? U slučaju da je predsjednik države prethodno već boravio na tome mjestu, koje su sigurnosne mjere usvojene – glasila su još neka od pitanja, prenose tamošnji mediji.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba