Vozači oprez!

PRVI MINUSI: Veći dio Hrvatske probudio se uz mraz – evo što donose ostatak dana i nedjelja

Objavljeno: 18.11.2023. zagorjeinternational

Jutros je osvanulo, za neke idilično jesenje jutro s mrazom, a za druge, pogotovo vozače koji moraju misliti o poledici, samo ne to.  

Sa spomenutim mrazom stigli su i prvi ovosezonski temperaturni minus, a DHMZ je za danas prognozira pretežno sunčano, ponegdje i razmjerno vjetrovito vrijeme za dana. Sredinom dana i popodne u Slavoniji i Baranji povremeno više oblaka, no uglavnom suho. U središnjim i gorskim krajevima vjetar slab do umjeren sjeverni. U istočnoj Hrvatskoj te u Dalmaciji puhat će umjeren i jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura između 6 i 12, na Jadranu od 11 do 16 stupnjeva Celzijusa, prenosi 24sata.

Upalio se crveni alarm za dva područja, i to Velebitski kanal te srednju Dalmaciju. I to zbog jakog vjetra, odnosno olujne bure. Najjači udari se očekuju i do 130 kilometara na sat.

DHMZ izdao upozorenje za ta dva područja:  

–  Vrijeme je vrlo opasno i podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima. Također, prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu. Budite svjesni opasnosti i obratite pozornost i pratite najnovija vremenska izvješća. Savjetujemo javnost da izbjegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja. Vrlo je vjerojatno da trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu – poručuju iz DHMZ

Za sutra meteorolozi kažu da će u unutrašnjosti djelomice sunčano, a uz prolazno više oblaka sredinom dana može pasti malo kiše, uglavnom u središnjim predjelima. Vjetar slab, mjestimice do umjeren jugozapadni. Najniža jutarnja temperatura između -3 i 2, na Jadranu od 5 do 10 stupnjeva Celzijusa. Najviša dnevna između 6 i 11, na Jadranu od 12 do 16 stupnjeva Celzijusa.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba