Čini se da je doma ponestalo rakije

Zoki (40) na Ursusu napuhao 3,50! “Otac stalno konzumira alkohol pa me poslao po piće”

Objavljeno: 15.11.2023. zagorjeinternational

Potkraj srpnja oko 16.30 sati u Ulici Krste Frankopana 35 u Daruvaru, kod jednog robnog centra, policija je zaustavila ‘mrtvog pijanog’ Zokija na traktoru, koji još k tome nema vozačku dozvolu. Odmah je uhićen, a kasnije i osuđen zbog dva prekršaja koja je pritom počinio.

– Zatečen je kako upravlja traktorom marke Ursus C335 prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom F kategorije, dakle bez položenog vozačkog ispita za upravljanje traktorom. Osim toga, tog je dana u Daruvaru upravljao motornim vozilom pri koncentraciji od 3,50 promila alkohola u organizmu – stoji u presudi koja je stigla ovih dana. 

Zoki je sve priznao, a potom iznio svoju obranu. Kod kuće je ponestalo rakije.

– Ma, otac mi stalno konzumira alkohol pa me je poslao u grad po piće, a ja sam to morao poslušati jer bi bilo svađe u kući. Inače, traktor nikad ne vozim i obećavam da neću ni ubuduće pa molim sud da to ima u vidu – rekao je Zoki. 

Prilikom odmjeravanja kazne sud je okrivljeniku kao olakotnu okolnost uzeo nekažnjavanost, priznanje prekršaja, korektno držanje tijekom postupka, iskreno kajanje zbog prekršaja te socijalne prilike. Kažnjen je s 1320 eura, od čega mu se odbija 80 eura jer je dva dana proveo u policijskom pritvoru. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba