Bivši Vatreni nije podmirio dug za uzdržavanje djece koji sad već iznosi oko 600.000 kuna, bivša supruga ga tužila

“UMIROVLJENIK S POVREMENIM PRIHODIMA”: Boško Balaban mora u zatvor na godinu dana!

Objavljeno: 03.11.2023. zagorjeinternational

Bivši nogometaš Boško Balaban i bivša Kraljica Hrvatske (1995.), poduzetnica Iva Radić u braku su bili 17 godina, no nisu uspjeli ostati u dobrim odnosima niti zbog djece, zbog čega je Iva, kao njihov zakonski skrbnik, pravdu morala potražiti na sudu, piše Jutarnji.

Bivši nogometaš šest godina, otkako su se on i bivša manekenka rastali, ne plaća uzdržavanje za vlastitu djecu i odbija bilo kakvu mogućnost dogovora, piše Slobodna Dalmacija.

Općinski kazneni sud u Zagrebu još u proljeće 2021. proglasio je Balabana krivim zbog neuzdržavanja djece te ga osudio na jedinstvenu zatvorsku kaznu u trajanju od godine dana, s uvjetnom kaznom od četiri godine. O tome je prvotno pisao Zagreb.info koji je objavio presudu iz koje je vidljivo da je Balaban na sudu izjavio da je umirovljenik s povremenim prihodima, iako je u posjedu nekoliko vrijednih nekretnina u Rijeci, Istri i u Zagrebu.

Balaban je zbog neuzdržavanja vlastite djece svojeg sina uskratio za 104.781.,00 kuna, mlađu kćer za 102.558,60 kuna i stariju za 91.250,60 kuna, sve skupa oko 300.000 kuna. Sud je tad naložio kako uz redovitu isplatu alimentacije u roku od dvije godine mora isplatiti dug, a ako ne ispuni te uvjete, sud može povući odluku o uvjetnoj kazni i bivši nogometaš u tom slučaju ide u zatvor.

Kako Slobodna doznaje, na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu u srpnju ove godine donesena je pravomoćna presuda prema kojoj je bivšem nogometašu opozvana uvjetna osuda te mu je određena zatvorska kazna od godinu dana zbog neplaćanja uzdržavanja za svoju maloljetnu djecu. Prema presudi Balaban ide u zatvor u siječnju 2024. jer nije podmirio dug za uzdržavanje djece koji sad već iznosi oko 600.000 kuna.

Iva i Boško su se, kako doznaju, nakon razvoda nagodili o visini uzdržavanja, no kako se on nije pridržavao dogovora, Iva je bila primorana pokrenuti ovrhu što nije polučilo uspjeha jer Balaban je svu imovinu i prihode prenio u BiH, pa joj nije preostalo ništa drugo nego da pravdu potraži na sudu, odnosno da pokrene kazneni progon.

S obzirom da nije postupio po presudi Kaznenog suda iz 2021. uvjetna osuda je povučena i izrečena mu je zatvorska kazna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba