BODY CONCEPT & LIGHTFORK: Zagorskoj publici prezentiran je jedan drugačiji način prehrane koji je ujedno i brz i zdrav - a cijeli meni stiže na vaša vrata

“Izbor prehrane nikako ne smije biti slučajan – zato je tu model na koji se ljudi mogu osloniti”

Objavljeno: 28.10.2023. zagorjeinternational

Subotnje jutro brojni zaljubljenici u vježbanje, ali i oni koju muku muče sa skidanjem kilograma iskoristili su kako bi posjetili poznato zabočko vježbalište ‘Body Concept’. Naime, tamo je jutros organizirana predstavljanje jednog drugačijeg načina prehrane koje je pogodno ubrzanom stilu života. Naravno, govorimo o ‘LightForku‘ o kojem smo već pisali proteklih tjedana, a posjetitelji su mogli iz prve ruke vidjeti menu koji nude, dok im je važnost prehrane objašnjavao poznati nutricionist Branimir Dolibašić iz Nutriskop prehrambenog savjetovališta.

– Iznimno je bitno napraviti izbor prehrane te on nikako ne smije biti slučajan. Ako sami sebi kažemo od danas ću se zdravo hraniti, to često biva kratkog vijeka. Upravo zbog toga su ovakvi programi, kakvih inače u svijetu ima mnogo, bitni jer daju ljudima model na koji se mogu osloniti. Štoviše, bitno je vidjeti rezultate odmah na početku jer to motivira ustrajnost. Doduše nije to posao od mjesec, dva, to je proces koji traje godinama. Debljina nije tek tako, plus i minus pa se može lako preokrenuti. Jednom kad se postigne redukcija tjelesne mase, treba ju i održavati što je najizazovnije dio. Baš u tom periodu ljudima treba podrška u vidu ovakvih kontroliranih i balansiranih rješenja – objasnio nam je nutricionist Dolibašić dodajući kako je najbolje rješenje personalizirani plan prehrane rađen jedan na jedan, no ako se nema vremena ili prilike, ovo je iznimno dobra solucija je se ne smije zapustiti briga o sebi.  

Dobrodošlicu LightForku u Zabok zaželjela je ovom prilikom vlasnica Body Concepta Ana Lež te im izrazila želja za proširenjem i po ostatku Zagorja.

– Smatram ih partnerima u borbi protiv pretilosti. S jedne strane mi smo tu kako bi omogućili ženama prijeko potrebno kretanje, a oni su tu s druge strane da ih podrže slanjem zdravih obroka. Moram priznati, odaziv je danas bio odličan i napravit ćemo još predavanja, nakon kojih se okrećemo i muškom dijelu publike budući da ih ima puno na treninzima – kazala je Lež koja nam je otkrila kako je zainteresiranost za LightFork velika, a neke cure su za njih znale i od prije.  

Užurbani način života nije jedini razlog zbog kojeg je pokrenut ‘LightFork’, već nam je iz osobnog primjera to razjasnio pokretač i vlasnik Emil Mikulić.

– Ideja je krenula zato što sam imao viška kilograma i nikako sam mogao prehranu uvesti u red da se hranim na nekakva zdravi način. Danas imamo puno pekara i restorana gdje ne znate koliko čega unesete, to je bio glavni razlog osnivanja LightForka. Ovo danas je odlična stvar jer tko god može kombinirati prehranu i vježbanje, taj je idealan da bude fit – poručio je Mikulić te nas je pozvao za tri mjeseca na ponovnu reportažu kad će prema njegovim riječima biti vidljivi rezultati ovog danas održanog predavanja.

Među posjetiteljima predavanja bila je i predsjednica udruge Europa Donna Krapina, Janja Kantolić, koja nam je ispričala važnost ovakvih inicijativa u borbi protiv raka dojke.  

– Zanemarujemo svoje zdravlje, a ono je prvenstveno bitno. Treba se zdravo hraniti, više kretati i odlaziti na preventive preglede. Uz to što je hrana odlična, iako se to ne očekuje od zdrave hrane, ona je odlična stvar za ljude s manjkom vremena, a asortiman je zaista širok pa tako ima za svakog ponešto – primijetila je Kantolić koju je posebno iznenadilo što na menu ima i slatke hrane uvidu deserata za koje je čula na predavanju kako ih se ne treba skroz odreći, samo ograničiti količine.

 

Dojmove s današnjeg predavanja s nama je podijelila polaznica Body Concepta Maristela Prlić iz Marije Bistrice.

– Fino i zdravo je u današnjici jako potrebno pa se niti nije teško prilagoditi na takvo što. Zdrava prehrana jest ljudima bauk, no mislim kako uz ovo bi to svatko mogao probati. Svakako bi preporučila jer stvarno sve tako lijepo izgleda, a najbolja stvar je to što je već sve pripremljeno. Doma si malo tko može priuštiti svakodnevno kuhanje, a tu možeš vidjeti što imaš jesti za cijeli tjedan – mišljenja je Prlić koja zaključuje kako ovo brzo i zdravo za razliku od samo brzo iz pekare.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba