Totalna preobrazba najvećeg shopping centra u Hrvatskoj

WESTGATE CITY: U sljedeće tri godine ova shopping destinacija postaje ’15-minutni grad’!

Objavljeno: 27.10.2023. zagorjeinternational

Trgovački centar Westgate se tijekom iduće tri godine pretvara u mjesto s trgovinama, poslovnim prostorima i javnim sadržajima kao što su zdravstvena poliklinika, dječji vrtić, banka i pošta.

Ideja je, doznaje Jutarnji list, postati “najveća koncentracija prostora za rad i slobodno vrijeme na jednome mjestu”, što je u skladu s trendovima u zapadnoeuropskim zemljama poput Velike Britanije i Njemačke.

Očekuju da će u razdoblju od pet godina Business Center i Business Park postati novo radno mjesto više od 5000 zaposlenika koji će po uzoru na koncept 15-minutnog grada u neposrednoj blizini imati sve sadržaje koji su im svakodnevno potrebni.

Uz prenamjenu postojećeg trgovačkog prostora, uprava Westgatea planira i proširenje na preostaloj, do sada neizgrađenoj površini koja se nalazi u vlasništvu iste tvrtke. Tamo bi se trebali smjestiti novi kvadrati namijenjeni logistici, distribuciji i lakoj industriji. 

Zbor repozicioniranja Westgate Shopping Centar je dobio i novi naziv Westgate City, a širi projekt, koji uključuje logističke sadržaje poslovat će pod nazivom Westgate Business Park.

Trgovački centar Westgate sada se prostire na površini od 226 tisuće kvadratnih metara, a površina prodajnog prostora broji sto tisuća kvadratnih metara. Vrijednost ulaganje je bila 270 milijuna eura.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba