Otvoreno Javno savjetovanje o razini dopuštene glasnoće manifestacija

VARAŽDIN: Smeta vas buka koncerata!? Sada je vrijeme da se pobunite

Objavljeno: 27.10.2023. zagorjeinternational

U razdoblju od 24. listopada do 23. studenoga provodi se savjetovanje sa zainteresiranom javnošću povodom donošenja Odluke o lokacijama i uvjetima za održavanje javnih skupova i manifestacija na području Grada Varaždina kada postoji mogućnost prekoračenja dopuštenih razina buke.

Kako je osjet buke individualan i subjektivan te nije moguće organizirati manifestacije na području Grada, a da na određenoj udaljenosti od pozornica ne bi došlo do prekoračenja buke, Grad je dao izraditi Stručnu podlogu za određivanje dopuštenih razina buke prilikom održavanja javnih skupova, razonode, zabavnih i drugih aktivnosti na području Grada Varaždina u kojoj su navedene lokacije, razine prekoračenja i područje obuhvata ulica u kojima će doći do prekoračenja buke. Ovom Odlukom pokušava se uskladiti i zadovoljiti potrebe građana, turizma, gospodarstva i ostalih za manifestacijama na javnim površinama. 

Cilj provođenja savjetovanja sa zainteresiranom javnošću jest upoznavanje javnosti s nacrtom dokumenata, a radi dobivanja mišljenja, primjedbi i prijedloga i eventualno prihvaćanja zakonitih i stručno utemeljenih prijedloga, primjedbi i mišljenja.

Materijali i obrasci relevantni za savjetovanje, kao i sami nacrti dokumenata, nalaze se na web stranici Grada Varaždina pod rednim brojem 42.

Svoje doprinose javnom savjetovanju moguće je dostaviti isključivo putem priloženog obrasca, zaključno do 23. studenoga na adresu Grad Varaždin, Upravni odjel za gradnju i komunalno gospodarstvo, Trg slobode 12/II, Varaždin, s naznakom: “Mišljenja, primjedbe i prijedlozi na Nacrt Odluke o lokacijama i uvjetima za održavanje javnih skupova i manifestacija na području Grada Varaždina kada postoji mogućnost prekoračenja dopuštenih razina buke” ili na e-mail adresu: [email protected].

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba