Kremlj izvanredno demantirao vijest koju je objavio ‘General SVR’

“Pažnja! Ruski predsjednik Putin je preminuo – osiguranje njegova dvojnika je pojačano”

Objavljeno: 27.10.2023. zagorjeinternational

Kremlj je sinoć morao izvanredno demantirati vijest da je Vladimir Putin preminuo u svojoj rezidenciji Valdai sjeverno od Moskve, piše Jutarnji list.

Izvješće o njegovoj smrti objavio je Telegram kanal ‘General SVR’ koji je dugo tvrdio da je ruski diktator bolovao od raka i da je bio smrtno bolestan. Kanal je također naveo da je u Rusiji u tijeku “državni udar” jer je Putinovo okruženje nastojalo predstaviti njegovog dvojnika kao pravog predsjednika.

Putinov glasnogovornik Dmitrij Peskov rekao je za RIA Novosti da je izvješće “apsurdna informacijska šala”. Ranije ovog tjedna odlučno je zanijekao da je Putin doživio srčani udar prošlog vikenda i rekao da su izvješća da je ruski predsjednik koristio dvojnika lažna.

Jedna je teorija da Telegram kanal ‘General SVR’ financiraju osobe koje su nekoć bile bliske Putinu, a koje su ‘izgubile tlo pod nogama‘, te da je lažno izvješće dokaz intenzivne borbe za moć unutar Rusije. Postoje tvrdnje da bi u sve mogla biti umiješana i vojna obavještajna služba GRU.

– Pažnja! Trenutno je u Rusiji pokušaj državnog udara! Ruski predsjednik Vladimir Putin preminuo je večeras u svojoj rezidenciji u Valdaju. U 20.42 po moskovskom vremenu liječnici su prekinuli reanimaciju i konstatirali smrt. Sada su liječnici blokirani u sobi s Putinovim lešom, drže ih pripadnici predsjedničke službe sigurnosti po osobnoj naredbi Dmitrija Kočneva (ravnatelja Federalne službe straže), koji je na vezi i prima upute od tajnika Vijeća sigurnosti Ruske Federacije Nikolaja Patruševa. Osiguranje predsjedničkog dvojnika je pojačano.‌ U tijeku su aktivni pregovori. Svaki pokušaj da se dvojnik lažira kao predsjednik nakon Putinove smrti je državni udar – izvijestio je sinoć na Telegram kanal ‘General SVR’ kojeg navodno vodi bivši general-pukovnik Kremlja, poznat pod pseudonimom Viktor Mihajlovič.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba