Erasmus+ projekt ‘Mi smo djeca ove Zemlje’ odveo ih na ekskuriju

Učenici Osnovne škole Jesenje posjetili osnovnu školu u Beču

Objavljeno: 27.10.2023. zagorjeinternational

Učenici 5. i 6. razreda Osnovne škole Gornje Jesenje su u sklopu dvogodišnjeg Erasmus+- projekta ‘Mi smo djeca ove Zemlje’ zajedno sa svojim učiteljima pratiteljima od 25. – 28. rujna 2023. posjetili osnovnu školu Volksschule Johann-Hoffmann-Platz 20 u Beču.

Riječ je o malom partnerstvu KA2 aktivnosti u kojoj je koordinator osnovna škola iz Beča, a škole sudionice OŠ Gornje Jesenje i OŠ Reşat Benli iz Tepebaşıja (Eskeşehir) iz Turske. Ovo je prva u nizu planiranih ekskurzija. Ciljevi ovog Erasmus+ projekta su: osvještavanje važnosti održivog načina života kako bi se očuvala Zemlja sa svim svojim resursima i životinjskim vrstama te senzibiliziranje za ranjive skupine ljudi. Kroz aktivnosti učenici će osvještavati višejezično učenje koje u današnje doba igra sve važniju ulogu i koje omogućava stjecanje trajnog i primjenjivog znanja.

Nakon zajedničkih aktivnosti s novim prijateljima iz Beča poput olimpijade, pripreme štrudle od jabuka, jezičnih radionica i zajedničkog pjevanja  te  izleta u centar Beča, dvorac Schönbrunn i zabavni park Prater, učenici su puni motivacije za predstojeće projektne aktivnosti.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba